Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tesadüf mü?

Ligde play-off sisteminin yeniden

Ligde play-off sisteminin yeniden uygulanmaya başlandığı 2005-2006’dan bu yana normal sezonu 3. sırada bitiren takımlardan sadece 2015-2016’da Alanyaspor, play-off’ta Süper Lig’e yükseldi. Bu sezon da Hatayspor, normal sezonu 3. sırada bitirmesine rağmen Gazişehir Gaziantep’e elenerek Süper Lig’e çıkamadı.

Spor Toto Birinci Türkiye Ligi’nde 2005-2006 sezonundan itibaren uygulanmasına başlanan play-off uygulamasında Lig’i 3.sırada tamamlayan takımların Süper Lig’e çıkma şansı neredeyse yok gibi. Son 15 yılda sadece 1 takım 3.sırada ligi tamamladı ve Süper Lig’e çıktı. Diğer 14 takımın tamamı Süper Lig’den geri döndü.
Sistemin adaletsiz olduğu öne sürülüyor ve tartışılması gerektiği belirtiliyor. Bu sezonki Hatayspor örneğinde olduğu gibi, Ligi 3.sırada bitirenler nedense Süper Lig’e çıkamıyor.
Lig’de play-off sisteminin yeniden uygulanmaya başlandığı 2005-2006’ dan bu yana normal sezonu 3. sırada bitiren takımlardan sadece, 2015-2016’da Alanyaspor, play-off’ta Süper Lig’e yükseldi. Bu sezon da Hatayspor normal sezonu 3. sırada bitirmesine rağmen, Gazişehir Gaziantep’e elenerek Süper Lig’e çıkamadı.
2005-2006’dan bu yana, Boluspor 2 kez normal sezonu 3. sırada bitirmesine rağmen Süper Lig vizesi alamadı. Altay, Malatyaspor, Sakaryaspor, Adanaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Gazişehir Gaziantep), Çaykur Rizespor, 1461 Trabzon (Trabzanspor’la olan ilişkileri yüzünden play-off oynamadı), Orduspor, Alanyaspor ve Eskişehirspor yanı sıra Hatayspor da birer kez ligi 3. sırada bitirmelerine, rağmen adlarını Süper Lig’e yazdıramadı. -Cemil Yıldız-