TFF Başkanı’ndan Yolsuzluk İddiaları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski TFF yönetimini yolsuzluk ve usulsüzlükle suçladı. Özellikle Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığı döneminde Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında yapılan harcamalara dikkat çekti. Hacıosmanoğlu, Ekol TV’de katıldığı programda, şampiyonaya Almanya’ya götürülen 197 misafire yapılan harcamaların 4 milyon 681 bin Euro’yu bulduğunu belirtti. Hacıosmanoğlu, “Bazı misafirler şampiyona bittikten sonra da […]

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski TFF yönetimini yolsuzluk ve usulsüzlükle suçladı. Özellikle Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığı döneminde Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında yapılan harcamalara dikkat çekti.

Hacıosmanoğlu, Ekol TV’de katıldığı programda, şampiyonaya Almanya’ya götürülen 197 misafire yapılan harcamaların 4 milyon 681 bin Euro’yu bulduğunu belirtti. Hacıosmanoğlu, “Bazı misafirler şampiyona bittikten sonra da lüks otellerde kalmaya devam etmiş ve ek olarak 70 bin Euro masraf çıkmış. Şampiyona bitmiş olmasına rağmen neden hala orada kaldıkları sorgulanmalı” dedi.

Mali Bilanço ve Suç Duyurusu Hazırlığı

Hacıosmanoğlu, TFF’nin mali tablosundaki büyük açıkla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. NTV Spor’a yaptığı açıklamada, “5 milyon lira artıda görünen TFF mali bilançosu şu an 272 milyon TL ekside. Serbest denetim raporuyla bu düzeltilip, ardından gerekli makamlara suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Ayrıca, genel kurul üyelerine yapılan saygısızlıkların da bu suç duyurusunun bir parçası olacağını ekledi.

Puma ile Sponsorluk Anlaşması

Başkan, eski yönetimin Puma markasıyla yaptığı top sponsorluğu anlaşmasına dair usulsüzlük iddialarını da gündeme getirdi. Hacıosmanoğlu, anlaşma kapsamında Puma’nın 200 bin Euro’luk bir ödemesinin başka bir kulübe aktarılmasının talep edildiğini belirtti. Yeni yönetim olarak farklı bir markayla anlaştıklarını ve bu anlaşmanın daha kazançlı olduğunu ifade etti.

TFF Üyesinin Şaşırtan Deneyimi

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gökay’ın Euro 2024 sırasında yaşadığı bir olayı da paylaşan Hacıosmanoğlu, Gökay’ın kendi bilet ücretini ödemek istemesi üzerine federasyonun bir IBAN numarası verdiğini, ancak bu numaranın Kırklareli’de bir berbere ait çıktığını söyledi.

Hacıosmanoğlu, eski yönetimle ilgili incelemelerin devam edeceğini ve hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.

Exit mobile version