TFF’de Yeni Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu 

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) seçim heyecanı sona erdi. İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi ile girdiği yarışı kazanarak TFF’nin yeni başkanı oldu.

18 Temmuz’da Ankara’da gerçekleşen TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda, başkanlık için Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarıştı. Divan başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan seçildi. Seçim öncesi imza toplama sürecinde Büyükekşi 183 destek imzası alırken, Hacıosmanoğlu 95 destek imzası topladı. Ancak seçim sonucunda İbrahim Hacıosmanoğlu 134 oy alarak TFF’nin 44. başkanı oldu. Mehmet Büyükekşi ise 129 oyda kaldı.

 

Mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu, 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan hesap ve faaliyetlerinin ibra oylamasına sunulması sonucu oy çokluğuyla ibra edildi.

 

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yeni TFF yönetim kurulu listesi şu şekilde:

 

– Mecnun Otyakmaz

– Bayram Saral

– Zehra Neşe Kavak

– Lale Cender

– Fuat Gökdaş

– Cengiz Gökay

– Zafer Bahadır Saraç

– Mevlüt Aktan

– Bayram Akgül

– Hasan Surözü

– Ceyhun Kazancı

– Mustafa Temel Bozbağ

– Ural Aküzüm

– Bilal Aslan

 

Yedek Yönetim Kurulu Listesi:

 

– Murat Şahin

– Hüseyin Yangın

– Seymen Gençtürk

– Adem Doğru

– Gürkan Uğur

– Fazlı Çilingir

– Ediz Giray

– İbrahim Özbay

– Metin Akyüz

– Kazım Şengöçgel

– Muhammet Akçay

– Esma Esin

– Bilal Tuğrul

– Burak Akkan

 

İbrahim Hacıosmanoğlu Kimdir?

 

İbrahim Hacıosmanoğlu, 1966 yılında Trabzon’un Of ilçesi Hayrat beldesinde doğdu. Uzun yıllar ticaretle uğraştı. 2005-2007 yılları arasında Trabzonspor Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008’de Trabzonspor başkanlığına aday oldu ancak seçimi Sadri Şener kazandı. 2012’de TFF başkanlığı için aday oldu, ancak seçilemedi. 2013 yılında Trabzonspor’un 15. başkanı seçildi ve bu görevini bir süre sürdürdü. Futboldan bir süre uzak kalan Hacıosmanoğlu, TFF başkanlık seçimlerinde aday olarak Mehmet Büyükekşi’yi geride bıraktı ve başkanlık koltuğuna oturdu. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version