TFF’nin yeni MHK Başkanı belli oldu: İşte o isim

TFF, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına İngiliz hakem Anthony Taylor’ı atadı. Elit Hakem Direktörlüğü görevini de sürdürecek olan Taylor, MHK tarihinde başkanlığa getirilen ilk yabancı isim oldu.

Kurulun boşalan üyeliklerine Alan Snoddy, Igor Radojicic ve Barış Şimşek atandı.

 

TFF, Merkez Hakem Kurulu’nda yeni bir dönemin kapısını açtı. Türkiye’ye 4 Ağustos’ta Elit Hakem Direktörü olarak gelen İngiliz hakem Anthony Taylor, federasyonun aldığı kararla MHK Başkanlığı görevini de üstlendi.

Atama, eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanmasının ardından geldi. Gündoğdu’nun 29 Eylül’de gözaltına alınmasıyla birlikte kurul bir süre geçici heyet tarafından yönetildi. Bu süreçte Trendyol Süper Lig’deki hakem atamalarının Taylor’ın teknik değerlendirmeleri doğrultusunda yapıldığı açıklanmıştı.

Yeni kararla birlikte Taylor, daha önce teknik açıdan katkı sunduğu hakem atama ve değerlendirme süreçlerini artık MHK Başkanı olarak yürütecek.

MHK’nin yeni üyeleri belli oldu

TFF, yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, MHK’de boşalan üç üyeliğe Alan Snoddy, Igor Radojicic ve Barış Şimşek’in getirildiğini bildirdi. Anthony Taylor’ın başkanlığa atanmasıyla birlikte kurulun yeni yönetim yapısı da şekillendi.

Federasyonun daha önceki açıklamalarında, Süper Lig hakem atamalarında hakemlerin son dönem performansları, karşılaşmaların özellikleri ve teknik kriterlerin dikkate alındığı belirtilmişti. Taylor’ın başkanlık görevine getirilmesiyle bu yaklaşımın kurul yönetimi altında sürdürülmesi bekleniyor.

Anthony Taylor kimdir?

47 yaşındaki Anthony Taylor, uluslararası hakemlik kariyeriyle tanınan İngiliz futbol hakemlerinden biri. 2013 yılından itibaren FIFA kokartı taşıyan Taylor, kariyeri boyunca Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi karşılaşmalarında görev yaptı.

Taylor, Mayıs 2023’te Sevilla ile Roma arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi finalini de yönetti. Uluslararası organizasyonlardaki deneyimiyle öne çıkan İngiliz hakem, Türkiye’deki görevine ise 4 Ağustos’ta Elit Hakem Direktörü olarak başlamıştı.

Bu kapsamda üst klasman hakemlerinin teknik gelişiminin planlanması, performans değerlendirme süreçlerinin güçlendirilmesi ve UEFA ile FIFA standartlarına uygun gelişim stratejilerinin oluşturulması üzerinde çalışması öngörülüyordu.

TFF’nin son kararıyla Taylor, Elit Hakem Direktörlüğü görevini sürdürürken MHK Başkanlığını da üstlenmiş oldu. Böylece Türk hakemlik sisteminin yönetiminde ilk kez yabancı bir isim başkanlık koltuğuna oturdu.

Mobil sürümden çık