TGC’den, 3. “Ey Özgürlük!” sergisi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 3. "Ey Özgürlük!" sergisi ile basın ve ifade özgürlüğünü sanatın güçlü diliyle buluşturuyor. 24 sanatçının eserlerinin yer aldığı bu sergi, 14 Ekim 2024 tarihinde TGC Basın Müzesi'nde kapılarını açıyor.

 Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğüne Sanatsal Bakış

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), basın ve ifade özgürlüğüne dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi’nin üçüncüsünü, 14 Ekim 2024 tarihinde sanatseverlerle buluşturacak. TGC Basın Müzesi’nde düzenlenecek sergide 24 sanatçının eserleri sergilenecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergide, sanatçılar resimden seramiğe, heykelden kolaja kadar farklı disiplinlerdeki eserleriyle yer alacak. Basın özgürlüğü ve düşünceyi ifade etmenin önemi, sanatsal bir bakış açısıyla izleyicilere aktarılacak.

Sanatçıların Eserleri Sergilenecek

Serginin küratörlüğünü TGC Kültür Sanat Komisyonu Sekreteri Fatma Batukan Belge üstlenirken, serginin koordinatörlüğü ise TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş tarafından yapılıyor. Sergide, gazeteci ve sanatçı kimliklerini buluşturan pek çok önemli ismin çalışmaları görücüye çıkacak.

Kültür Sanat Komisyonu üyeleri Murat Erdin, Aybeniz Ece Uçan, Cihan Oğuz, Erol Aktı, Esin Yolçınar ve Öznur Oğraş Çolak tarafından organize edilen sergi, sanatseverlere hem estetik hem de düşünsel anlamda zengin bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Katılımcı Sanatçılar Kimler?

Sergide eserleri yer alacak sanatçılar arasında; Ayfer Karamani, Belgin Şahin, Cem Kara, Çağrı Saray, Deniz Dalman, Elif Aydoğdu Ağatekin, Ercan Arslan, Ezgi Karaata, Evren Gül, Fatma Batukan Belge, Gül Delemen, Gültekin Çizgen, Kaan Sağanak, Mehmet Aksoy, Meliha Coşkun, Neslihan Demircioğlu, Parandis Tayar, Sevim Arslan, Serhat Gökçaylar, Süreyya Acar, Tan Oral, Turhan Selçuk, Vedat Arık ve Zafer Temoçin gibi isimler yer alıyor.

Bu sanatçılar, farklı disiplinlerdeki eserleriyle izleyicilere basın özgürlüğü konusunu çok boyutlu bir şekilde ele almayı hedefliyor.

Yasaklı Kitaplar Sergisi de Ziyaretçilere Açık Olacak

TGC Basın Müzesi, yalnızca “Ey Özgürlük!” sergisiyle değil, aynı zamanda Yasaklı Kitaplar Sergisi ile de dikkat çekiyor. Sanatseverler, bu sergiyi ziyaret ederken aynı zamanda ifade özgürlüğünün tarihi üzerindeki yasakların da sanat yoluyla nasıl anlatıldığını keşfetme şansı bulacaklar.

Sergi Ne Zaman Ziyaret Edilebilir?

TGC Basın Müzesi’nde düzenlenen 3. Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi, 14 Ekim – 1 Kasım 2024 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bu süre zarfında, sanatın gücüyle ifade özgürlüğünün önemi bir kez daha vurgulanacak ve katılımcılar düşünsel bir yolculuğa çıkarılacak.

Exit mobile version