THY’den 355 uçak için Airbus ile anlaşma

Türk Hava Yolları (THY), Airbus firmasıyla 250’si A321 NEO tipi, 105’i ise A350 olmak üzere toplam 355 adet yeni nesil uçak alımı için anlaşıldığını duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ‘’Bu önemli sipariş, bir genişlemeden çok daha fazlasını ifade ediyor; inovasyon, operasyonel mükemmellik […]

Türk Hava Yolları (THY), Airbus firmasıyla 250’si A321 NEO tipi, 105’i ise A350 olmak üzere toplam 355 adet yeni nesil uçak alımı için anlaşıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ‘’Bu önemli sipariş, bir genişlemeden çok daha fazlasını ifade ediyor; inovasyon, operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılık. Gelişmiş Airbus uçaklarının filomuza katılması sadece operasyonel kabiliyetlerimizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda çevresel hedeflerimize de önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Bu yatırım, Türkiye havacılık sektörünün daha da gelişmesi açısından önemli bir kilometre taşıdır. Ayrıca bu genişlemenin Türkiye’nin turizm sektörüne de oldukça olumlu etkileri olacak ve bu son teknolojiye sahip uçaklar sayesinde gelişmiş uçuş operasyonları ve artan bağlantı, daha fazla uluslararası turist çekerek turizm ekonomisini canlandıracak. İstanbul’daki kıtaları birleştiren ana üssümüzün eşsiz konumuyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar arasında köprü kurma misyonumuzu sürdüreceğiz ve bu yeni uçaklar daha da parlak bir geleceğe doğru yolculuğumuzda önemli bir rol oynayacak.’’ dedi.

Airbus Ticari Direktörü ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer ise “En yeni nesil uçaklar için verilen bu sipariş, Türk Hava Yolları’nın cesur vizyonunun bir göstergesidir. A350-900, A350-1000, A350F ve A321 kendi kategorilerinde amiral gemisi uçaklar olacak, havayolunun geleceğini ve sürdürülebilir büyümesini şekillendirecek.’’ ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin bir açıklama da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’dan geldi. Sunak, “Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce arasındaki bu dönüm noktası niteliğindeki anlaşma, İngiltere’nin gelişen havacılık sektörünün sınırının gökyüzü olduğunu gösteriyor. Birleşik Krallık halihazırda en iyi yatırım destinasyonlarından biri ve Türkiye gibi büyüyen ekonomik güçlerle ticari bağları güçlendirerek, Londra’da ev sahipliği yaptığımız rekor kıran Küresel Yatırım Zirvesi’ni temel alarak Birleşik Krallık işletmelerinin küresel büyüme ve inovasyonda ön sıralarda kalmasını sağlayacağız.” dedi.

Airbus Türkiye Müdürü Simon Ward ise şu açıklamalarda bulundu:

“Airbus ve Türk Hava Yolları, THY’nin ilk Airbus uçağı A310’u teslim aldığı 1985 yılından bu yana iş birliğini sürdürüyor. Türk Hava Yolları, o tarihten bu yana dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri haline geldi ve şu anda 220’den fazla uçaktan oluşan bir Airbus filosuna sahip. A321’in ve A350’nin Türk Hava Yolları ve yolcuları için mükemmel bir seçim olacağından eminim. Bu sipariş, Türk Hava Yolları ile Airbus arasındaki güçlü ve uzun süreli ortaklığın ve Türkiye’nin havacılık sektörünün geleceğine yönelik ortak taahhüdümüzün bir göstergesidir.”

THY’nin dev siparişi Avrupa basınında da yer aldı. Fransız haber ajansı da bu haberi dünyayla paylaştı.

AFP’nin “Türk Hava Yolları hava hakimiyeti için Airbus’a dev sipariş verdi” başlığıyla abonelerine servis ettiği haberde THY’nin havayollarında dünyanın en büyük yolcu taşımacılığı şirketi olmaya çalıştığı vurgulandı.  -Meriç Demiray-

Exit mobile version