TİP aday adaylığı için süreç netleşti

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerine aday adayı olmak isteyenler için başvuru sürecini duyurdu. 26 Kasım 2023 ile 24 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacak başvurular için adayların özel aidat miktarları da belirlendi. Aday adaylığı için ödenmesi gereken özel aidatlar, görevlerinden istifa etmesi gerekenler için 1 Aralık 2023 tarihine kadar […]

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerine aday adayı olmak isteyenler için başvuru sürecini duyurdu. 26 Kasım 2023 ile 24 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacak başvurular için adayların özel aidat miktarları da belirlendi.

Aday adaylığı için ödenmesi gereken özel aidatlar, görevlerinden istifa etmesi gerekenler için 1 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Bu kapsamda kamu görevlileri, siyasi partilerin il/ilçe başkanları ile il/ilçe yönetim ve disiplin kurulu üyeleri, meslek odaları ve sendika yöneticileri için belirlenen tarih önem arz ediyor.

Özel aidat miktarları ise şu şekilde belirlendi:

• Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 30.000 TL,

• İl Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 20.000 TL,

• İlçe Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 15.000 TL,

• Belde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 10.000 TL,

• Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı için 2.000 TL,

• İl Genel Meclis Üyeliği Aday Adaylığı için 3.000 TL.

Başvuru ücretlerinde belirli gruplara indirim uygulanacak. Kadınlar, LGBTİ+ bireyler ve 25 yaş altındaki gençlerden istenen başvuru ücretinin yarısı alınacak. Ayrıca, sağlık kurulu raporunda %40 ve üzeri oranda engelli raporu olanlardan da başvuru ücretinin yarısı alınacak.

TİP yetkilileri, özel aidat miktarlarının banka hesaplarına ödenmesi gerektiğini belirtirken, açıklama kısmına aday adayının hangi pozisyon için başvuru yapıldığını belirten detayın eklenmesi gerektiğini duyurdu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version