TİP adayı Zan Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti

Türkiye İşçi Partisi Hatay ekibi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, Altınözü ilçesinde bulunan Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti. Kilisenin depremde hasar alan 600 yıllık bir bölümünün hala onarilmamasina tepki gösteren TİP, “Hatay’ın kültürel hazinesine sahip çıkılmalı. Başka Hatay’ımız yok. 1 Nisan’dan itibaren kültürel miraslarımıza hak ettikleri değeri göstereceğiz.” Dedi. Başkan […]

Türkiye İşçi Partisi Hatay ekibi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, Altınözü ilçesinde bulunan Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

Kilisenin depremde hasar alan 600 yıllık bir bölümünün hala onarilmamasina tepki gösteren TİP, “Hatay’ın kültürel hazinesine sahip çıkılmalı. Başka Hatay’ımız yok. 1 Nisan’dan itibaren kültürel miraslarımıza hak ettikleri değeri göstereceğiz.” Dedi.

Başkan adayı Gökhan Zan’ın kilise ziyareti paylaşımı şöyle; “Hatay’ı Hatay yapan, binlerce yıldır, tüm kültürlerin bir arada var olma iradesidir, kadim birlikteliğimizdir, birbirimize her koşulda sahip çıkmamızdır.

Altınözü ilçemizdeki Sarılar Mahallesi Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ettik. Üzülerek gördük ki, kilisenin 6 Şubat’ta yıkılan ve hala onarılamamış 600 yıllık bölümü, büyük bir sorun olarak duruyor.

Hatay’ın kültürel hazinesine sahip çıkılmalı. Başka Hatay’ımız yok. 1 Nisan’dan itibaren kültürel miraslarımıza hak ettikleri değeri göstereceğiz.” -Duygu Ertaş-

Exit mobile version