TİP’li Kadınlardan Çocuklara Sanat Etkinliği

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi kadınlar, eski eşyaları yenileyerek hem çevreye katkı sağlıyor hem de el becerilerini geliştiriyorlar. TİP Samandağ Kadın Birimi’nin düzenlediği etkinlikler, topluma dokunan yaratıcı projelerle dikkat çekiyor. Çocuklar için sanatla dolu bir gün TİP Samandağ Kadın Birimi yalnızca geri dönüşüm atölyesiyle sınırlı kalmadı, aynı zamanda çocuklara yönelik bir sanat […]

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi kadınlar, eski eşyaları yenileyerek hem çevreye katkı sağlıyor hem de el becerilerini geliştiriyorlar. TİP Samandağ Kadın Birimi’nin düzenlediği etkinlikler, topluma dokunan yaratıcı projelerle dikkat çekiyor.

Çocuklar için sanatla dolu bir gün
TİP Samandağ Kadın Birimi yalnızca geri dönüşüm atölyesiyle sınırlı kalmadı, aynı zamanda çocuklara yönelik bir sanat etkinliği de düzenledi. Çocuk etkinliğinde resim çizme atölyesi ve eğlenceli oyunlar yer aldı. Türkiye İşçi Partisi Samandağ İletişim Birimi tarafından yapılan açıklamada, bu tür etkinliklerle çocukların hem eğlenceli vakit geçirdiği hem de yaratıcı yönlerinin geliştirildiği vurgulandı.
Etkinlikte çocuklarla birebir ilgilenen gönüllüler, onların sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışırken, aynı zamanda sosyal becerilerini de geliştirmeyi hedefledi. Çocuklar, serbestçe çizim yaparak hayal dünyalarını kağıda döktüler ve yeni arkadaşlıklar kurarak sosyal anlamda da kazanç sağladılar.


Eski eşyalar yeni bir görünüme kavuşuyor
Türkiye İşçi Partisi Samandağ İlçe Örgütü Kadın Birimi, “Eskiyi Dönüştür” isimli bir atölye çalışması düzenledi. TİP Samandağ İletişim Birimi tarafından yapılan açıklamada, eskimiş ve kullanılmayan tahta kutu, tepsi, takı kutusu gibi eşyaların boya ve dekupaj teknikleri kullanılarak yeni ve modern hale getirildiği belirtildi. Atölye çalışmasına katılan kadınlar, geri dönüşümün önemine vurgu yaparken, aynı zamanda sanatsal faaliyetlerle iç içe bir ortamda sosyal bağlarını da güçlendirdiklerini ifade ettiler.
Atölye çalışmasıyla ilgili olarak konuşan bir katılımcı, “Hem eski eşyalarımızı değerlendirmek hem de yaratıcılığımızı geliştirmek adına bu atölye bize çok şey kattı. Hem çevreye duyarlı bir adım atıyor hem de günlük hayatımıza estetik katıyoruz,” dedi.
TİP Samandağ Kadın Birimi’nin bu tür yaratıcı ve topluma fayda sağlayan projeleri önümüzdeki günlerde de sürdüreceği belirtilirken, geri dönüşüm ve çocuk etkinliklerinin yerel halk tarafından büyük ilgi gördüğü açıklandı. Kadın Birimi’nin hedefinin, hem toplumsal farkındalığı artırmak hem de Samandağ’da dayanışmayı güçlendirmek olduğu kaydedildi.

Exit mobile version