TKB Antakya Şube Başkanı Melek,<br>tüm kadınların gününü kutladı ve mesajını verdi

Kadınlar Mutlaka İyi Bir Eğitimden Geçmeli Türk Kadınlar Birliği Antakya Şube Başkanı Nesime Yüksel Melek, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm kadınların gününü kutladı ve kadınların mutlaka iyi bir eğitimden geçmesinin önemine vurgu yaptı. Dünya Kadınlar Günü’nün, 8 Mart 1857 New York’taki konfeksiyon fabrikasında çalışan işçi kadınların çalışma saatlerinin uzunluğu ve düşük ücretlerini protesto etmelerine karşılık […]

Kadınlar Mutlaka İyi Bir Eğitimden Geçmeli

Türk Kadınlar Birliği Antakya Şube Başkanı Nesime Yüksel Melek, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm kadınların gününü kutladı ve kadınların mutlaka iyi bir eğitimden geçmesinin önemine vurgu yaptı. Dünya Kadınlar Günü’nün, 8 Mart 1857 New York’taki konfeksiyon fabrikasında çalışan işçi kadınların çalışma saatlerinin uzunluğu ve düşük ücretlerini protesto etmelerine karşılık fabrikada yakılmalarıyla kadın hareketlerinin dünya genelinde başladığını söyleyen Melek, şunları dile getirdi: “Osmanlı’da da kadın hareketleri, üst düzey kadınlar tarafından başlatılmış fakat uzun süre yaşayamamıştır.

-Dileğimiz, kadının kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmesi-
Modern Türkiye Cumhuriyetinde ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermiştir. (5 Aralık 1934) Günümüzde ise kadınlar, sadece cinsiyet unsuru olarak görülüyor. Biz, Türk Kadınlar Birliği Antakya Şubesi olarak, kadınlarımızın azimli, kararlı, kendine güveni olan, özgür, inandığını savunabilen, ekonomik özgürlüğü olan ve hiç kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilen bireyler olması dileğimizdir. Bunun için kadınların eğitilmesi gerekmektedir. Eğitim, çok önemli. Bundan dolayı eğitim, eğitim diyoruz. Siyasette yok sayılan, ama üzerinden siyaset yürütülen, hakkını koruyamayan, meslek sahibiyken bile anneliğe ve eve hapsedilen kadın, artık bu durumdan kurtulmak istemektedir.
Bunun için de kadınlar, erken yaşta iyi bir eğitimden geçirilmelidir. Unutulmamalı ki, kadınların ülkedeki durumu, o ülkenin demokrasisinin mihenk taşı ve insan haklarının göstergesidir.”
-Muhtaç kadınlara nakit para yardımı-
Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklama ardından, Türk Kadınlar Birliği Antakya Şube Başkanı Nesime Melek, Dernek olarak 12 emekçi kadına nakit para yardımında bulundu. -Mehmet ÖZGÜN-

Exit mobile version