TKD’den Hatay Kardiyoloji Güncelleme toplantısı

Türk Kardiyoloji Derneği'nin düzenlediği Hatay Kardiyoloji Güncelleme Toplantısı, 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Anemon İskenderun Otel’de yapılacak. Türkiye’nin önde gelen kardiyologları, hipertansiyondan kalp yetersizliğine kadar birçok önemli konuyu masaya yatıracak.

Türk Kardiyoloji Derneği tarafından düzenlenen Hatay Kardiyoloji Güncelleme Toplantısı, 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında İskenderun’da gerçekleştirilecek. Anemon İskenderun Otel’de düzenlenecek olan etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen kardiyologları bir araya gelerek bilimsel gelişmeleri tartışacak. Toplantı boyunca hipertansiyondan kalp yetersizliğine, aritmiden koroner arter hastalıklarına kadar geniş bir yelpazede oturumlar yapılacak.
11 Ekim 2024, Cuma: Bilimsel Program
Açılış Konuşmaları
Toplantı, 11 Ekim 2024 Cuma günü saat 13:30’da başlayacak. Açılış konuşmalarını Prof. Dr. Muzaffer Değertekin, Oktay Ergene, Mehmet Emin Kalkan, Altuğ Çinçin ve Burak Akçay yapacak. Etkinliğin açılışına ayrıca Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Özer, Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Hatay MKÜ Başhekimi Prof. Dr. Onur Koyuncu da katılacak.
Hipertansiyon Oturumu
İlk bilimsel oturum, 14:00-15:00 saatleri arasında “Hipertansiyon” başlığı altında düzenlenecek. Mehmet Akif Düzenli ve Alparslan Kurtul başkanlığındaki oturumda, 2024 ESC kılavuzları sonrası hipertansiyon tedavisindeki yenilikler tartışılacak. Ayrıca Fatih Şen, Oğuz Akkuş, Sadık Kadri Açıkgöz ve Emek Ediboğlu, zor hipertansif vakalara ilişkin olgu örneklerini paylaşacaklar.
Kalp Yetersizliği Oturumu
15:30-16:30 saatleri arasında “Kalp Yetersizliği” oturumu gerçekleştirilecek. Oturum başkanlığını İrfan Şahin ve Gökhan Çiçek üstlenecek. Yeliz Sökmen, Serkan Bulguroğlu, Vedat Aslan ve Servet Batıt kalp yetersizliği ile ilgili zorlu vakalar üzerinden güncel tedavi yöntemlerini ele alacak.
Deprem ve Kardiyolojiye Etkileri
Günün son oturumu 16:30-17:30 saatleri arasında “Deprem ve Kardiyolojiye Etkileri” konusu üzerine olacak. Onur Koyuncu ve Barış Kavvasoğlu başkanlığındaki oturumda, İbrahim Halil Kurt, Özkan Bekler, Oğuz Akkuş ve Murat Başıbüyük konuşmacı olarak yer alacak.
12 Ekim 2024, Cumartesi: Geniş Kapsamlı Oturumlar
Koroner Arter Oturumu
Cumartesi günü programı 09:00’da “Koroner Arter Oturumu” ile başlayacak. Oturum başkanlığını Mehmet Emin Kalkan ve Oktay Ergene yapacak. Alper Karakuş, Özkan Bekler, Sefa Nuri Akdemir ve Murat Başıbüyük koroner arter hastalıkları ve tedavi yaklaşımları üzerine konuşmalar yapacaklar.
Aritmi Oturumu
11:00-12:30 saatleri arasında düzenlenecek olan “Aritmi Oturumu”nda Fatih Yalçın ve İzzet Tandoğan başkanlık yapacak. Sedat Sakallı, Onur Kaypaklı, İbrahim Rencüzoğulları ve Kamil Gülşen aritmi tedavisindeki son gelişmeleri ve zorlu vakaları ele alacak.
Yapısal Oturum
14:00-15:30 saatlerinde “Yapısal Oturum” gerçekleştirilecek. Ertuğrul Okuyan ve Emine Gazi başkanlığındaki oturumda, İsmet Zengin, Altuğ Çinçin, Oğuz Akkuş ve Emirhan Hancıoğlu yapısal kalp hastalıklarının tedavisine yönelik yeni gelişmeleri ve vaka örneklerini tartışacaklar.
13 Ekim 2024, Pazar: Akılcı İlaç Kullanımı ve Zorlu Koroner Senaryolar
Akılcı İlaç Oturumu
Pazar gününün ilk oturumu saat 09:00’da başlayacak ve Vehip Keskin başkanlığında gerçekleştirilecek. Arda Can Doğan ve Alkım Ateşli, kardiyolojide akılcı ilaç kullanımına yönelik bilgi verecekler.
Koroner İşlemlerde Zorlu Senaryolar
Son oturumda, Altuğ Çinçin ve Özkan Bekler başkanlığında koroner işlemlerde karşılaşılan zorlu senaryolar ele alınacak. Arda Can Doğan, Anıl Aksoy, Erkan Uğuz ve Cuma Kurtdere, bu alandaki son gelişmeleri katılımcılarla paylaşacaklar.

 

Exit mobile version