TMOOB, İskenderun’da deprem risklerini tartıştı

TMOOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği, Prof. Dr. Kemal Beyen’in katılımıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilcisi Kerem Özdemir, 6 Şubat depremleri nedeniyle yaşanan can kayıplarından duyulan derin üzüntüyü dile getirerek, böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni etti. Depremlerin kaçınılmaz olduğunu, ancak […]

TMOOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği, Prof. Dr. Kemal Beyen’in katılımıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilcisi Kerem Özdemir, 6 Şubat depremleri nedeniyle yaşanan can kayıplarından duyulan derin üzüntüyü dile getirerek, böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni etti. Depremlerin kaçınılmaz olduğunu, ancak yıkıcı etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu vurgulayan Özdemir, “Oda olarak bu konuda üzerimize düşenlerin fazlasını yapmak için çaba harcıyoruz. Meslektaşlarımız ve tüm halkımızın bilgi sahibi olması için İnşaat Mühendisleri İskenderun temsilciliği olarak buradayız” dedi.
Toplantıda, Prof. Dr. Kemal Beyen tarafından hazırlanan ve 6 Şubat depremi sonrasında elde edilen istatistikler detaylı bir şekilde paylaşıldı. Beyen, özellikle Kahramanmaraş ve çevresindeki deprem bölgelerindeki fay hatları kırılma noktalarına dikkat çekerek, bölgedeki jeolojik hareketlilik hakkında önemli bilgiler sundu.

Exit mobile version