Töb-Sen’e göre; Laiklik karşıtı uygulamalar bilinçli ve planlı uygulanıyor

Öğretmen sendikası TÖB-SEN yeni eğitim öğretim yılı mesajında laiklik karşıtı girişimlere dikkat çekti ve planlı b ir çalışma olduğunu öne sürdü Eğitimin hızla, daha da gericileştirildiği bir dönemden geçildiği belirtilen TÖB-SEN açıklamasında özetle şöyle denildi: “. AKP ve MEB istedikleri kindar ve dindar nesli yetiştirmek için her fırsatı değerlendiriyor: afet,/salgın demeden her krizi fırsata çeviriyor. […]

Öğretmen sendikası TÖB-SEN yeni eğitim öğretim yılı mesajında laiklik karşıtı girişimlere dikkat çekti ve planlı b ir çalışma olduğunu öne sürdü
Eğitimin hızla, daha da gericileştirildiği bir dönemden geçildiği belirtilen TÖB-SEN açıklamasında özetle şöyle denildi:
“. AKP ve MEB istedikleri kindar ve dindar nesli yetiştirmek için her fırsatı değerlendiriyor: afet,/salgın demeden her krizi fırsata çeviriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu kez gözünü yine seçmeli derslere dikmiştir.
Türkiye kamuoyu bilmelidir ki laiklik bu ülkenin betonudur. Laikliğin kaldırılmasına yönelik atılan her adımda hedef kadınlardır, hedef çocuklardır, hedef bilimsel çalışmalardır, hedef cumhuriyettir, hedef farklı inançlardır. Laikliğin kaldırılmasına yönelik adımları isteyen Taliban zihniyetindeki cemaatler, dini vakıf ve, derneklerdir. Diyanet İsleri Başkanlığıdır.
TÖBSEN olarak iktidara ve MEB’e çağrımız:Eğitimin tüm bileşenlerini mağdur edecek, eğitimi daha niteliksiz, gerici ve kaotik hale getirecek bu uygulamayı derhal iptal edin!

Exit mobile version