TOKİ: Hatay’daki Kusurlar Giderildi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hatay ili Samandağ ilçesi Hıdırbey Mahallesi’nde inşa edilen 424 konutluk proje ile ilgili sosyal medyada paylaşılan olumsuz görüntüler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 22 Temmuz 2024 tarihinde sosyal medyada yayımlanan görüntülerin ardından yapılan tamiratların teknik şartnamelere uygun olarak gerçekleştirildiği vurgulandı. TOKİ, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında […]

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hatay ili Samandağ ilçesi Hıdırbey Mahallesi’nde inşa edilen 424 konutluk proje ile ilgili sosyal medyada paylaşılan olumsuz görüntüler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 22 Temmuz 2024 tarihinde sosyal medyada yayımlanan görüntülerin ardından yapılan tamiratların teknik şartnamelere uygun olarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

TOKİ, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Hatay TOKİ konutlarında skandal görüntüler. Hepiniz öleceksiniz” başlıklı haberlerin kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içerdiğini belirtti. İdare, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da inşa edilen toplam 130 bin konutun, 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılmadığını ifade etti.

TOKİ’nin inşa ettiği konutların güvenilirliğinin kamuoyu tarafından takdir edildiği belirtildi.
Açıklamada, Hatay Samandağ’daki konut projelerinde kalıp, donatı kontrolü yapıldığı, demir donatı imalatlarındaki eksikliklerin ivedilikle giderildiği ve kalıp montajından sonra dökülen betonun kusurlu olduğu tespit edildiği kaydedildi. Kusurlu betonların kırıldığı ve sıfır tolerans ilkesine uygun olarak imalatların düzeltildiği bilgisi verildi. Ayrıca, hatalı imalatı gerçekleştiren yüklenici firma ve müşavir hakkında tahkikat başlatıldığı duyuruldu.


TOKİ, her projede zaman zaman kusurlu imalatlarla karşılaşıldığını, ancak bu eksikliklerin fen ve sanat kurallarına uygun olarak giderildiğini vurguladı. Hatay’daki projede de aynı titizlikle çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi. Açıklamada, nitelikli ve depreme dayanıklı yeni konutların afetzede vatandaşlara en kısa sürede teslim edilmesi için gece gündüz çalışmaların sürdüğü ifade edildi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version