Toros Üniversitesi Öğrencileri Staj Yeri

Hatay Gastronomi Evi… Hatay Gastronomi Evi ile Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü arasında Staj Protokolü imzalandı. Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şöyle konuştu: “Gastronomi Evimiz, bir eğitim yuvası oldu. 4 yılda 88 stajyerimize eğitim desteği verdik. EXPO’daki […]

Hatay Gastronomi Evi…

Hatay Gastronomi Evi ile Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü arasında Staj Protokolü imzalandı. Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şöyle konuştu:

“Gastronomi Evimiz, bir eğitim yuvası oldu. 4 yılda 88 stajyerimize eğitim desteği verdik. EXPO’daki Gastronomi Akademimizde 1 yıldır güzel bir çalışma yapıyoruz. Hem çalıştaylar yaptık hem de farklı ülkelerin yemeklerini insanlarla buluşturduk. Ve bu iş için hevesi olan insanlara eğitimler verdik.
Hatay yemekleri, yüzyıllardır bu şehirde yaşamış her renkten insanın bu şehre bıraktığı bir hediyedir. Bunların yaşaması yaşatılması ve geleceğe taşınması lazım. Bugün, Toros Üniversitesi ile öğrencilerini burada misafir etme ve eğitim verme üzerine bir sözleşme yaptık.”

Toros Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çağla Özbek de konuşmasında, “Öğrencilerimizin mesleki deneyim kazanması bizim için çok önemli. Son yıllarda, gençlerimiz özellikle dünya mutfaklarına çok meraklı. Biz, Toros Üniversitesi olarak, ülkemiz mutfaklarının ön plana çıkmasını destekliyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin mesleki deneyim kazanması açısından, Hatay yemek kültürü önemli bir yer tutuyor” dedi.
Tören, protokolün imzalanması ile sona erdi. -Haber/Mutlu Yanık-

Exit mobile version