Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toroslar Edaş Yatırımı Arsuz’a

25 Milyon Tl… Toroslar

25 Milyon Tl…

Toroslar EDAŞ, kesintisiz elektrik arzının sağlanması amacıyla, Arsuz’a 25 Milyon Liralık yatırım kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ), faaliyet gösterdiği Hatay’da yatırımlarına hız kesmeden devam edildiğini duyurdu Sürdürülebilirlik ve kesintisiz enerji sağlanması adına yapılan yeni yatırımlarla, Hatay’ın Arsuz ilçesinde alçak gerilim direkleri, dağıtım merkezi, aydınlatma armatürleri ve direkleri yenilenerek, havai hatlar yer altına alındı.

Elektrik arzının sağlanması, kesintilerin önüne geçilmesini amaçlayan Toroslar EDAŞ, 2021 Haziran ayında başlanan projeyle, Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’ndeki sahil kesiminde bulunan, ekonomik ömrünü tamamlamış şebeke unsurlarına yönelik değişim ve yenileme çalışmalarını tamamladı. 2021 yılında planlanan proje için 25 Milyon Liralık yatırım sağlandı.

Söz konusu projeyle, Karaağaç Mahallesi’ni besleyen havai hattın, dağıtım merkezinin, dağıtım panolarının, aydınlatma armatürünün yenilenmesi ve yer altı şebeke unsurlarının sağlanması ile elektrik kesinti sayısı ve sürelerinin en aza indirilmesi için tüm tedbirler alındı. 6000 abonenin elektrik ihtiyacını karşılayan trafo merkezi yenilemesi ve hatların yer altına alınması işleri tamamlanarak, elektrik kesintilerinin önüne geçilecek.

2021 Haziran ayında başlayan projeyle, 44 kilometrelik çift devre yüksek gerilim ve 15 kilometrelik çift devre alçak gerilim kablosu döşenerek, dağıtım merkezi hücre yenilemeleri yanı sıra 11 adet dağıtım panosu eklemesi ve saha dağıtım kutularının montajlanması yapıldı.

2014 yılından bu yana Hatay’da yatırımlarını sürdüren Toroslar EDAŞ, yeni ve teknolojik yatırımlarla elektrik hizmetinin kesintisiz sağlanmasını amaçlıyor.

-Cemil Yıldız-