Toroslar EDAŞ…

Borçlu çiftçilerin elektriğinin kesilmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı Kesim, Kaçak Elektrik Kullanımından! İlimiz Kırıkhan ilçesi Kazkeli bölgesindeki tarımsal alanlarda sulama için kullanılan elektrik enerjisinin Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından kesilme nedeninin, kaçak elektrik kullanımından kaynaklı olduğu açıklandı. Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Kazkeli Mahallesi’nde, 6 […]

Borçlu çiftçilerin elektriğinin kesilmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı

Kesim, Kaçak Elektrik Kullanımından!

İlimiz Kırıkhan ilçesi Kazkeli bölgesindeki tarımsal alanlarda sulama için kullanılan elektrik enerjisinin Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından kesilme nedeninin, kaçak elektrik kullanımından kaynaklı olduğu açıklandı. Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Kazkeli Mahallesi’nde, 6 Nisan 2022 tarihinde yaşanan ve basında da yer bulan işlemimize yönelik açıklamamızı aşağıda bilgilerinize sunarız.

Şirketimiz, sorumlu olduğu bölgelerde yürüttüğü elektrik dağıtım faaliyeti kapsamında, teknik kayıplar ile kaçak elektrik kullanımını azaltmak için mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele sonucunda, son 7 yıl içerisinde kayıp kaçak miktarı tüm bölge genelinde önemli oranda azalmıştır. Hatay ili genelinde ise bu düşüş oranı %40 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Kazkeli Mahallesi’nde yapılan işleme konu olan şahıslar, herhangi bir sözleşme olmaksızın kaçak elektrik tüketmektedirler. Dahası, buna ilişkin olarak, mevzuat hükümleri paralelinde elektrik arzının durdurulması sonrasında, dağıtım şebekesine yasal olmayan yollardan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak müdahale etmekte, diğer vatandaşların kaliteli ve kesintisiz elektrik arzına engel olacak şekilde bağlantı yapmaktadırlar.

Şirketimizin, kaçak elektrik kullanımı ile olan kararlı mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini ve diğer vatandaşların elektrik dağıtım hizmetinden faydalanmasına engel olacak şekilde elektrik dağıtım şebekemize müdahale edilmesine izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version