Tosyalı Holding’den Angola’da çelik yatırımı

Tosyalı Holding’in Angola’daki iştiraki Tosyalı Iron & Steel Angola SA (TISA), Angola Cumhuriyeti’ne ait petrol ve gaz şirketi Sonangol ile ortaklık yaparak yeni bir demir çelik tesisi kurma hazırlığı içinde. Tesisin, Angola’nın Kassinga Bölgesi’nde bulunan demir cevheri madenlerinin yeniden faaliyete geçirilmesi ve başkent Luanda’nın güneybatısındaki Sacomar Maden Terminali’nde inşa edilmesi planlanıyor. Yıllık 10 milyon ton […]

Tosyalı Holding’in Angola’daki iştiraki Tosyalı Iron & Steel Angola SA (TISA), Angola Cumhuriyeti’ne ait petrol ve gaz şirketi Sonangol ile ortaklık yaparak yeni bir demir çelik tesisi kurma hazırlığı içinde. Tesisin, Angola’nın Kassinga Bölgesi’nde bulunan demir cevheri madenlerinin yeniden faaliyete geçirilmesi ve başkent Luanda’nın güneybatısındaki Sacomar Maden Terminali’nde inşa edilmesi planlanıyor.

Yıllık 10 milyon ton demir cevheri işleme kapasitesine sahip olacak tesisin 2027 yılında tamamlanması öngörülüyor. Proje kapsamında, Angola’nın 2 milyar ton demir cevheri rezervine sahip bu alanda entegre bir endüstri kompleksi inşa edilecek. Bu yatırım, Angola’nın petrol ve doğalgaz dışı sektörlerdeki endüstriyel yatırımlarının artırılmasına ve yerel ekonominin daha geniş bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak.

Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları, Petrol ve Gaz Bakanı Diamantino Pedro Azevedo, Angola’nın Türkiye Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Patricio ve Angola’nın Petrol ve Gaz Üretim Şirketi Sonangol Yönetim Kurulu Başkanı Sebastiao Gaspar Martins, beraberlerindeki heyetle Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisi’ni ziyaret etti.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Angola’ya olan inançlarının ve ülkenin demir-çelik ve madencilik dışındaki sektörlere yönelme stratejisine verdikleri desteğin altını çizdi. Tosyalı, Angola’daki işbirliklerinin her iki ülke için de hayırlı olmasını temenni ettiklerini belirtti. – Volkan İcil-

Exit mobile version