Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafiğin en yoğun saatinde…

Niye Çöp Topluyoruz? Vatandaş

Niye Çöp Topluyoruz?

Vatandaş nezdinde ‘çöp toplama’ saati uygulamasını hayata geçirmekte zorlanan belediyelerin kendisi de ‘çöp toplama’ saati konusunda daha uygun zaman dilimleri seçse daha iyi olacak galiba!

Bir dönem, çöp çıkartma saatleri belirleyen, hatta çöplerde plastik ve diğer atıkları ayrıştırma çözümleri üzerine kurumsal bir uygulamayı hayata geçiren belediyeler, her iki uygulamayı da beklendiği gibi devam ettiremedi. Vatandaş da her iki hizmet bağlamında gereken işbirliğini ortaya koyamadı.

Ancak, her gün toplanan tonlarca çöp konusunda belediyeler de kendi içinde benzer bir düzensizlik yaşıyor. Antakya özelinde çekilen habere ekli fotoğraflar, eski Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu Kemal Paşa Caddesi’ne, trafiğin en yoğun yaşandığı saatlere ait.

-HEP AYNI!-

Bu konuda konuşan bazı sürücüler, çöp kamyonlarının bu işi ya sabah çok erken saatlerde ya da gece saatlerinde yapması gerektiğinin altını çizerken, gün içinde trafiğin yoğun saatlerinde yapılan bu tür uygulamaların sıkıntı yarattığını dile getirdiler.

F.Ç. >> Her yerde bu durum hep aynı! Değişmiyor. Aslında gece de topluyorlar, görüyorum ama… Buna rağmen bu iş niye gün ortasına da sarkıyor, işte bunu anlamıyorum.

P.İ. >> Deveye, “boynun neden eğri demişler” ya, sizin sorunuz da bunun gibi! Neremiz doğru ki!

Y.B. >> Yurt dışına çok gidip gelen biri olarak, kentimin bu denli kirli ve çöp içinde olmasına üzülen biriyim. Hayatımda, yere bu kadar rahat çöp atan bir kalabalık görmedim.  Belediye görevlileri de açık açık görevlerini yerine getirmiyor! Bir keresinde, ‘niye ceza yazmıyorsunuz’ diye sormuştum! Yetkili kişi, ‘hangi biriyle uğraşalım’ demişti! Siz, çöp arabasını sormuştunuz! O da kendi yolunu kaybedenlerden demek!

Tamer Yazar