Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trend Saç Modelleri …

Bakım Sırları, hepsi bu

Bakım Sırları, hepsi bu videoda

Okuma hakkı elinden alınmış bir çocuk olarak, 11 yaşında başladığı meslek yolculuğunda sayısız başarı elde eden Eylem Kaya, bugün bir marka ve başarı hikayesinin temsilcisi, aynı zamanda Hatay’ın en başarılı kadın kuaförü olarak YouTube kanalımıza konuk oldu.

Saç tasarımcısı, başarılı kadın, Eylem Kuaför sahibi Eylem Kaya, Antakya Gazetesi’nin Youtube kanalına konuk oldu. Kaya, videoda, 11 yaşında başladığı meslek yolculuğundan saç bakım sırlarına, 2023 yılının trend saç modellerinden “Kuaförüm Sensin” yarışmasında yaşadıklarına kadar her şeyi anlattı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Eylem Kaya, sağlıklı bir yaş aralığında mesleğe başlamadığını, hatta okuma hakları elinden alındığı için üzücü bir hikayesi olduğunu söylerken, 11 yaşında başlamış olmasına rağmen mesleğini çok sevdiğini ve bu yolda iyi ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

2019 Best Of City Awards Ödül Töreni’nde “Hatay’ın En Başarılı Kadın Kuaförü” seçilen Eylem Kaya, “Eylem Kuaför” olarak başarılarından söz ettirirken, gelecek nesillere de verdiği sayısız seminer ve eğitimlerle mesleği öğretmeye ve yeni yetenekler kazandırmaya vesile oluyor.

Gelecek nesillere, salondan önce kendilerine yatırım yapmalarını, maddi kaygının eğitimin önüne geçmemesi gerektiğini tavsiye ederken, başarının sırrı olarak ise kendini sürekli geliştirmenin ve mesleğe olan tutkunun önemli olduğunu söyledi.

Hiçbir başvurusu olmamasına rağmen 2 defa “Kuaförüm Sensin” yarışmasına katılma daveti alan Eylem Kaya, çevresinden katılım konusunda birçok eleştiri almasına rağmen, iyi ki katıldığını belirtti ve orada yaşadıklarını anlatırken de katılmasının bir kader olduğunu dile getirdi.

Kadınlara, yoğun bir çalışma temposunda oldukları için artık saatlerce süren saç bakımları önermediğini ve yenilebilir yağlardan oluşan bakımların çok önemli olduğunun altının çizen Eylem Kaya, özellikle hindistan cevizinin etkili olduğunu, hatta sadece saça değil cilde, ellere ve yüze de çok faydası olduğunu söyledi. Saç bakımında sıkça kullanılan zeytinyağının ise saçtan arındırılmak için sürekli yıkanması gerektiğini söyleyen Kaya, faydası olduğu halde fazla önermediğini ve bu durumun saçın yıpranmasına yol açtığını belirtti. Kaya, saç bakım sırlarını paylaşırken, mutlaka önce bir dermatoloğa gidilmesi gerektiğinin ve vitamin değerlerinin kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kadın kuaförü olması nedeniyle, ilimize gelen ünlülerin başta endişe duyduğunu, ama sonrasında memnun olduklarını dile getiren Kaya, “Genelde kadın kuaförlüğünde erkeklerin ‘daha başarılı’ olduğu yönünde bir algı var. Başta beni gördüklerinde, endişeleri olan ünlüler olduğunu fark ettim, ama sonucu gördükten sonra bu düşüncenin değiştiğini ve çok memnun olduklarına da şahit oldum. İnsanların takdirini kazanmaktan, ilimizi ve mesleğimizi temsil etmekten gurur duyuyorum” dedi.

2023 yılına ait trend saç modelleri hakkında da konuşan Kaya, aslında yıl ve sayı ne olursa olsun, “Moda, kişinin kendine yakıştırdığıdır” tespitinde bulundu, genel olarak kadınların artık doğal geçişlere önem verdiğini ve kesimde düz ve keskin hatları tercih ettiklerini belirtti.

Kuaförlük mesleğine dair tavsiyelerin, saç bakım önerilerinin bulunduğu videonun tamamını izlemek için Antakya Gazetesi Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

-Haber/Duygu Ertaş-