Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump’tan Rusya’ya gözdağı

  ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının devam

 

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının devam etmesi durumunda geniş çaplı yaptırımlar uygulamayı şiddetle düşündüğünü açıkladı. Trump, Rusya’nın davranışlarını durdurması için derhal bir ateşkes çağrısında bulundu.

Trump’tan Rusya’ya Yaptırım Tehdidi
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının durmaması halinde, bu ülkeye karşı sert ekonomik yaptırımlar uygulamayı düşündüğünü belirtti. Trump, bu yaptırımların özellikle bankacılık sektörü ve gümrük vergileri üzerinde odaklanacağını ifade etti. Trump, bu mesajı Truth Social üzerinden paylaştığı bir gönderiyle kamuoyuna duyurdu.

Trump’ın açıklamalarına göre, Rusya’nın Ukrayna’daki enerji altyapılarına yönelik saldırıları, barışçıl bir çözüm sağlanmadığı sürece daha da sertleştirilecek. ABD Başkanı, Rusya’ya karşı uygulayacağı yaptırımların sadece ekonomik alanda kalmayacağını, aynı zamanda diplomatik ilişkilerde de ciddi bir kırılma yaratabileceğini vurguladı.

Zelenski ve ABD’den Ortak Hareket
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları durdurmak için ABD ile birlikte hareket etmeyi sürdüreceklerini duyurdu. Zelenski, önümüzdeki hafta Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde, ABD yetkilileriyle bir görüşme yapacaklarını açıkladı. Bu görüşmelerin, savaşın sona erdirilmesi için önemli bir adım olacağı düşünülüyor.

Zelenski’nin açıklamalarından saatler sonra, Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir saldırı dalgası başlattığını duyurdu. Rusya’nın saldırıları, uzun menzilli füzeler ve insansız hava araçları (İHA) kullanılarak gerçekleştirildi. Saldırılar sonucunda birçok Ukrayna vatandaşının hayatını kaybetmesi, uluslararası kamuoyunun tepkisini çekti.

Rusya’nın Yeni Saldırıları
Associated Press’in haberine göre, Rusya, Ukrayna’ya 67 füze ve 194 İHA gönderdi. Bu saldırılarda, Ukrayna’nın 39 İHA’sı düşürüldü. Rusya’nın hedef aldığı yerler arasında, Ukrayna’nın doğalgaz ve enerji tesisleri yer aldı. Ukrayna hava kuvvetleri, bu saldırıların öncelikle enerji altyapılarına yönelik olduğunu belirtti. Bu, son 20 gündeki Rusya saldırılarının altıncı kez gerçekleşmesi oldu.

Rusya’nın bu saldırıları, özellikle Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alarak, ülkenin ekonomik dengesini ciddi şekilde tehdit ediyor. Hedef alınan bölgelerden birinde, bir çocuk dahil olmak üzere en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Bu gelişmeler, savaşın daha da tırmanacağı endişelerini artırıyor.

Trump’tan Rusya’ya Kesin Mesaj
Trump, paylaşımında, Rusya’nın saldırılarının devam etmesi durumunda ABD’nin derhal harekete geçeceğini ve Rusya’ya yönelik daha kapsamlı yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Trump, “Ateşkes ve barış için nihai bir anlaşmaya varılıncaya kadar Rusya’ya karşı bankacılık yaptırımları ve gümrük vergileri gibi önlemleri şiddetle düşünmekteyim” dedi.

Trump’ın bu açıklamaları, Rusya’nın saldırgan tutumunu değiştirmediği takdirde, ABD’nin uluslararası alanda daha sert bir tavır takınacağını gösteriyor. Bu da hem bölgesel hem de küresel güvenlik için büyük bir tehdit oluşturuyor.