TTB; ASM’lerin kapatılmak istendiği görüşünde

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu, zamlarla beraber Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) tek tek kapanmasının istendiğini savundu. Basın açıklamasında ASM’lere masraflar için yapılan ek ödemenin zamlar karşısında erimesine ve ASM binalarının kiralarına yüzde 70’i aşkın zam yapılmasına dikkat çekildi. Basın açıklaması öncesinde TTB Merkez Konsey üyeleri ve Aile Hekimliği Kolu üyesi Adalet Çıbık, şiddetli ekonomik […]

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu, zamlarla beraber Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) tek tek kapanmasının istendiğini savundu.

Basın açıklamasında ASM’lere masraflar için yapılan ek ödemenin zamlar karşısında erimesine ve ASM binalarının kiralarına yüzde 70’i aşkın zam yapılmasına dikkat çekildi.

Basın açıklaması öncesinde TTB Merkez Konsey üyeleri ve Aile Hekimliği Kolu üyesi Adalet Çıbık, şiddetli ekonomik kriz içerisinde sıkıntıların çalışanların sırtından çıkarılmaya çalışıldığına, emek gücünden ‘tasarruflar’ yapılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Sağlık sistemlerinin en önemli ayaklarından birinin birinci basamak sağlık hizmetleri olduğunu ifade eden Çıbık, “Ekonomik krizle ve 2013’ten beri uygulanan sağlıkta dönüşüm projesiyle beraber büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sağlık emekçileri ve toplumun sağlık hakkı açısından bu tıkanmışlığı çözmek için adımlar atılması gerekiyor. Bu adımlar atılana kadar bizim mücadelemiz, eylemlerimiz, kararlılığımız devam edecek” diye konuştu. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version