Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 124.401 Projeye EVET…

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması amaçlanan proje yapımı ile ilgili başvurular sonuçlandı. Yapılan açıklamaya göre, 124.401 proje kabul gördü.
Bu yıl ilk kez uygulamaya geçirilen, 30 farklı tematik alandan 12.832 okulun sunmuş olduğu 240.852 alt proje, alanında uzman akademisyenler ve eğitimcileri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme neticesinde, 81 İl’de yer alan 6.511 okuldan yüz binlerce ortaokul ve lise öğrencimizin hazırlamış olduğu 124.401 alt proje destek almaya hak kazandı.
TÜBİTAK mesajında, “Genç bilim insanlarımızı tebrik ediyor, hem bugün hem gelecekte ülkemize ve tüm insanlığa bilimsel projeleriyle büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyoruz. Bir kez daha başvuru sürecinde emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” denildi.
Fuarların 31 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirileceği duyurulurken, ilimiz Defne ilçesinden gönderildiği belirtilen projelerin 14’nün kabul edildiği öğrenildi.
Defne ilçesinde, projesi TÜBİTAK tarafından kabul edilen okullar şunlar:
Aşağıokçılar Muhtar Ahmet Yiğitoğlu Ortaokulu, Çekmece Gültepe 75. Yıl Ortaokulu, Çekmece Şehit Türkmen Ortaokulu, Çökek Ortaokulu, Değirmen-yolu Andulkerim Yiğitdöl Ortaokulu, Döver Ortaokulu, Harbiye Esenbulak Ortaokulu, Harbiye Semihe-Mehmet Karaali Ortaokulu, Özengili Ortaokulu, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi, Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turunçlu Ortaokulu ve Yeşilpınar Ortaokulu Bilim Fuarı. -Cemil Yıldız-