TÜİK Raporuna Göre İşsizlik Oranı Mayıs Ayında Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, işsizlik oranı mayıs ayında bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 9,6 seviyesine yükseldi. TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre, 15 yaş ve üstü kişiler arasında işsizlik sayısı haziran ayında mayıs ayına göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 337 bin kişi oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik […]

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, işsizlik oranı mayıs ayında bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 9,6 seviyesine yükseldi.
TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre, 15 yaş ve üstü kişiler arasında işsizlik sayısı haziran ayında mayıs ayına göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 337 bin kişi oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ise yine 0,1 puanlık bir artışla yüzde 9,6 olarak kaydedildi. İşsizlik oranı cinsiyet bazında incelendiğinde, erkeklerde yüzde 7,8, kadınlarda ise yüzde 13,2 olarak görüldü.
İstihdam Oranı Yüzde 47,8
İstihdam oranı da dikkate değer bir değişim gösterdi. Aynı dönemde istihdam edilen kişi sayısı 363 bin kişi azalarak 31 milyon 291 bin kişiye düştü. Bu durum, istihdam oranının da 0,6 puan azalarak yüzde 47,8’e gerilediği anlamına geliyor. İstihdam oranı cinsiyet bazında incelendiğinde, erkeklerde yüzde 65,2 iken kadınlarda yüzde 30,8 olarak kaydedildi.

GENÇ İŞSİZLİK
Genç nüfusu kapsayan 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı ise 1,2 puanlık bir artışla yüzde 18,6 oldu. Bu yaş grubundaki işsizlik oranı erkeklerde yüzde 15,4, kadınlarda ise yüzde 24,2 olarak görüldü.
ÇALIŞMA SÜRESİNDE ARTIŞ
İşbaşında olan kişilerin haftalık çalışma süresi de referans dönemine göre değerlendirildi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi, bir önceki aya göre 0,7 saat artarak 44,6 saat olarak kaydedildi.

Exit mobile version