TÜİK ve ENAG’a göre enflasyon rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, ağustosta TÜFE yüzde 2,47 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon oranı ise yüzde 51,97 olarak belirlendi. Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise farklı sonuçlar sundu. ENAG, ağustos ayında aylık enflasyonun yüzde 3,47 olduğunu ve yıllık enflasyonun yüzde 90,35 […]

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, ağustosta TÜFE yüzde 2,47 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon oranı ise yüzde 51,97 olarak belirlendi.

Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise farklı sonuçlar sundu. ENAG, ağustos ayında aylık enflasyonun yüzde 3,47 olduğunu ve yıllık enflasyonun yüzde 90,35 olarak hesaplandığını duyurdu.

TÜİK’in verilerine göre, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla en yüksek artış eğitim sektöründe görüldü. Eğitimdeki yıllık artış yüzde 120,81 olarak ölçüldü. En düşük artış ise ulaşım kategorisinde gerçekleşti; ulaşımda yıllık artış yüzde 28,96 olarak kaydedildi.

ENAG’ın verileri, özellikle yıllık enflasyon oranının resmi rakamlardan önemli ölçüde yüksek olduğunu ortaya koydu. Bu durum, ekonomistlerin ve vatandaşların enflasyon oranlarını daha geniş bir perspektiften değerlendirmeleri gerektiğini gösteriyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version