Tülay Hatim’den destek

HDP’nin Hatay kökenli Milletvekili Tülay Hatimoğulları: “Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve savunmaya özgürlük yürüyüşü günlerdir engelleniyor, Baro Başkanları vazgeçmiyor…” Hatay siyasetinin çok uzun yıllar öncü isimlerinden biri olan ve son dönem seçimleri ile beraber HDP’den Adana Vekili olarak TBMM’ye giren Tülay Hatimoğulları, Ankara yürüyüşlerini tamamlayan, ancak polis engeli ile karşılaştıkları için bekleyişlerini sürdüren Barolara destek […]

HDP’nin Hatay kökenli Milletvekili Tülay Hatimoğulları: “Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve savunmaya özgürlük yürüyüşü günlerdir engelleniyor, Baro Başkanları vazgeçmiyor…”

Hatay siyasetinin çok uzun yıllar öncü isimlerinden biri olan ve son dönem seçimleri ile beraber HDP’den Adana Vekili olarak TBMM’ye giren Tülay Hatimoğulları, Ankara yürüyüşlerini tamamlayan, ancak polis engeli ile karşılaştıkları için bekleyişlerini sürdüren Barolara destek verdi.
Getirilmesi düşünülen Çoklu Baro Sistemi’ne karşı ‘savunma yürüyüşü’ gerçekleştiren ve farklı illerden gelerek Ankara’da buluşan Baro Başkanlarının gördüğü muamele için konuşan Hatimoğulları, sosyal medya hesabı üzerinden, “Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve savunmaya özgürlük yürüyüşü, baskıcı polis devleti tarafından günlerdir engelleniyor, Baro Başkanları vazgeçmiyor… Bu devran böyle sürmeyecek!” değerlendirmesinde bulundu.
Bazı Baro Başkanlarının Ankara girişinde yürümek istemelerine polisin izin vermemesi üzerine devreye giren Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise bir kez daha yürüyüşü desteklemediğini açıkladı ve şunları söyledi:
“Biz, TBB olarak yürüyüşe katılmıyoruz. Onun yerine, Meclis’te çalışmayı tercih ediyoruz. Ancak yürümek isteyen başkanlarımızın bu taleplerini saygıyla karşılıyoruz. Temel haklarının engellenmesini doğru bulmuyoruz. Belki bazıları, sorunlara yaklaşımımızdaki yöntem farklarından düşmanlıklar yaratmak isteyebilir. Buna gerek yok. Meslektaşlarımız da, vatandaşlarımız da, kriz değil çözüm istiyor. Kavga değil huzur istiyor.” Tamer Yazar

Exit mobile version