“ Tüm Seçilmiş Vekil ve Başkan Adaylarını Bekliyoruz”

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyonu dönem sözcüleri Şehir Plancıları Odası Başkanı Serkan Koç ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İnal Büyükaşık, 2 Mart Cumartesi günü düzenleyecekleri “Deprem” konulu panele Hatay’daki seçilmiş görev başındaki tüm Milletvekilleri, Belediye başkanları ile 31 Mart seçimlerinde yarışan tüm Belediye Başkan adaylarının katılımını beklediklerini ifade etti.

HAMOK bünyesinde yer alan tüm meslek odaları 6 Şubat depremlerinde Hatay’da çok önemli görev ve sorumluluklar üstlendi. Oluşturduğu kriz merkezinde depremzedelerin yardım, kurtarma ve her türlü ihtiyacı konusunda üstün bir çaba sergileyen HAMOK; deprem ve depremin neden olduğu sonuçlar üzerine çok değerli çalışmalar, tespitler ve önerilerde bulunmuştu. Bu aşamada depremin birinci yıldönümü sonrası HAMOK; özel olarak hazırladığı ve Depremlerin neden büyük bir afete dönüştüğünü çarpıcı rapor ve bilgilerle sunacak bir panel düzenledi. 6 Şubat depremlerinden sonra Hatay’da ne yapıldı? Ne yapılmadı? Ne yapılmalı ? sorularına ışık tutacak bu önemli panelde bilimsel ve akademik çalışmalar ortaya konacak.

HAMOK dönem sözcüleri Serkan Koç ve İnal Büyükaşık da söz konusu panelin siyaset üstü bir konu olduğunu ancak siyasetçileri de yakından ilgilendirdiğini ifade ederek Hatay’daki tüm siyasilerin, seçilmişlerin ve seçilmek için çalışan adayların bu panele gelerek faydalanması gerektiğini savundu. Amaçlarının öncelikli olarak halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu önemle vurgulayan dönem sözcüleri; “ Bu panelde sunulacak bilgi ve raporların siyasiler tarafından çok iyi takip edilip, değerlendirilip not edilmesi gerekiyor. Çünkü bundan sonraki süreçte benzer bir afet yaşanmaması için en önemli sorumluluk makamında onlar oturuyor ya da oturacaklar” diyerek siyasilere yönelik davetlerinin önemine vurgu yaptılar.

(Sinan Seyfittinoğlu)

Exit mobile version