Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sağlık Sen’in Taşerona karşı önerisi:

Kadrolu Sistem… Türkiye Kamu

Kadrolu Sistem…

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Hatay Şubesi Başkan Hayri Şahin, taşeron sisteminin kaldırılarak kadrolu sistemin getirilmesini istediklerini bildirdi. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayri Şahin, açıklamasında, kadrolu çalışma modelinin benimsenmesi ve kamuda kadro hakkından hiç kimsenin mahrum bırakılmaması gerektiğini kaydederek şunları söyledi:
“Taşeronda bir adım atılması önemlidir. Henüz bir taslak ortaya çıkmadı. Taslak ortaya çıkmayınca, nasıl şekilleneceği de tam belli değil. Kamuda çalışan 450 bin taşeron var. Belediyelerde çalışanları da düşünürsek, 900 bin taşeron kadroya alınıyor. Fakat göz ardı edilen çalışanlar var. Kamu dışı aile sağlığı çalışanları ile vekil ebe hemşirelerde sözleşmeli çalışıyorlar. Bunlar da kadroya alınmalıydı. Şehir hastanelerindeki taşeron çalışanlar bunun kapsamına girecek mi? Bu konuda soru işaretleri var. Buralarda kamu özel ortaklığı sistemi var. Taşeron çalışanlar, oradaki şirket tarafından bir alt taşerona verilmiş. Bunlar ne olacak? Aile hekimliklerinde çalışan tıbbi sekreterler var. Bize göre, kamu, artık farklı çalışma sistemini terk etmeli ve sadece kadrolu çalışmayı benimsemelidir.”
Büyümeden Pay İstiyoruz
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Şahin, açıklamasının diğer bölümünde de, Türkiye’nin gerçekleşen % 11’lik büyümesinden pay almak istediklerini bildirdi. Şahin, şöyle dedi:
“Yüzde 11.1 büyüme bizi sevindirir. Üretim artıyorsa ve büyüyorsak bu güzel bir şey. Ama memurların alım gücünde bir artış var mı dersiniz, bu yok! Her geçen gün kamu çalışan-ları kayıpta. Onun için toplu sözleşmede dedik ki, büyüme var ve biz de pay istiyoruz. Bu talebimizi dile getirdik.” -Cemil Yıldız-