Türk Telekom’dan eğitim seferberliği

Türk Telekom, Kızılay’ın “100. Yıl Kütüphaneleri” projesi kapsamında, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler başta olmak üzere deprem bölgesinde öğrencilerin yararlanması için teknoloji ve eğitim desteği sunmaya başladı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, deprem bölgesinde öğrenimini sürdüren 1,5 milyon çocuğa uygun bir ders çalışma ortamı oluşturmak amacıyla 100. Yıl Kütüphanelerini açtıklarını […]

Türk Telekom, Kızılay’ın “100. Yıl Kütüphaneleri” projesi kapsamında, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler başta olmak üzere deprem bölgesinde öğrencilerin yararlanması için teknoloji ve eğitim desteği sunmaya başladı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, deprem bölgesinde öğrenimini sürdüren 1,5 milyon çocuğa uygun bir ders çalışma ortamı oluşturmak amacıyla 100. Yıl Kütüphanelerini açtıklarını belirtti.


Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Hatay’da başlatılan projenin ilerleyen süreçte Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye illerinde de devam edeceğini ifade etti. Proje kapsamında, öğrencilere güçlü internet altyapısı, teknik donanım ve eğitim materyalleri sağlanacak.
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’da düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde öğrenimini sürdüren 1,5 milyon çocuğa destek olmak için kütüphaneleri açtıklarını söyledi. Yılmaz, Türk Telekom’a ve yardımsever halka teşekkür ederek, kütüphanelerde 44 kişinin oturup çalışabileceği sessiz ortamlar, bilgisayarlar, yazıcılar ve kaynak araştırma imkanları sağladıklarını belirtti.
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ise “Türkiye’ye değer” projeler üreterek, herkesin erişebileceği teknoloji için çalıştıklarını vurgulayarak, depremden etkilenen bölgelerdeki öğrencilere eğitim desteği sağlamak için projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Fiber altyapı ve teknoloji desteği ile öğrencilere eşit koşullarda bilgiye erişim imkânı sunacaklarını söyledi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version