Türk vatandaşlığında evlilik kriteri değişti

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’ye yerleşmek isteyen yabancıların evlilik yoluyla vatandaşlık edinmelerini önlemek amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, evlendirme memurluklarına gönderdiği yazıda evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı almanın önüne geçmek için evlenmek isteyen kişinin ülkede yasal kalış hakkının olmasını gerektiğini söyledi. Gönderilen yazıda, ülkede […]

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’ye yerleşmek isteyen yabancıların evlilik yoluyla vatandaşlık edinmelerini önlemek amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, evlendirme memurluklarına gönderdiği yazıda evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı almanın önüne geçmek için evlenmek isteyen kişinin ülkede yasal kalış hakkının olmasını gerektiğini söyledi.
Gönderilen yazıda, ülkede yasal kalış hakkı olmayan yabancıların Türk vatandaşıyla evlenerek kolaylıkla vatandaşlık kazanabileceği ve bunun ulusal güvenliği tehdit edebileceği belirtildi.
2000’li yılların başından itibaren Türkiye’ye yasal ve yasal olmayan yollarla gelen yabancıların sayısında önemli bir artış yaşandığı ifade edilen yazıda, evlilik yoluyla vatandaşlık başvurularının suiistimale açık olduğu vurgulandı. Buna karşı önlem olarak, Türkiye vatandaşı ile yabancı veya iki yabancının evlenme başvurularında, yabancı uyruklu kişinin geçerli bir pasaport veya benzeri belgeyle birlikte ülkede yasal olarak kalış hakkına sahip olması şartı getirildiği bildirildi. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version