Türkiye alevlerle mücadele ediyor

Türkiye, son günlerde birçok noktada etkili olan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Özellikle Manisa, Bolu, İzmir, Aydın ve Karabük’te çıkan alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş alanlara yayıldı. Ormanlık alanlar büyük zarar görürken, bazı yerleşim bölgelerinde tahliyeler gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarına neden olduğundan şüphelenilen 7 kişinin gözaltına alındığını, Bolu’da ise 2 kişinin tutuklandığını duyurdu. […]

rkiye, son günlerde birçok noktada etkili olan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Özellikle Manisa, Bolu, İzmir, Aydın ve Karabük’te çıkan alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş alanlara yayıldı. Ormanlık alanlar büyük zarar görürken, bazı yerleşim bölgelerinde tahliyeler gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarına neden olduğundan şüphelenilen 7 kişinin gözaltına alındığını, Bolu’da ise 2 kişinin tutuklandığını duyurdu.

İzmir

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi’nde önceki gün başlayan yangın, yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Yangında 16 ev yandı, 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı. Üç mahallede tahliyeler gerçekleştirilirken, bir hayvan barınağı da boşaltıldı. Yangın, Karşıyaka’dan Bayraklı ve Çiğli ilçelerine yayıldı ve kentin birçok noktası duman altına kaldı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının bir elektrik hattından çıkan kıvılcımlardan başladığını, bölgedeki tahliyelerin deniz yoluyla yapıldığını belirtti. Yangının, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ifade eden Elban, Tire ve Bayındır’daki yangınların kontrol altına alındığını, Menderes ve Yamanlar’daki yangınların ise devam ettiğini bildirdi.

Manisa

Manisa’nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta başlayan yangın, Salihli ve Gölmarmara ilçelerine sıçradı. Ekipler, alevlerle mücadeleye devam ediyor.

Bolu

Bolu’nun Göynük ilçesinde 3 gündür süren orman yangınında havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale durduruldu. Karadan müdahaleler gece boyunca sürdü ve sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye tekrar başlandı.

Karabük

Karabük’ün Ovacık ilçesinde önceki gün başlayan orman yangını 40 hektarlık alanda etkili olmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ve Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bölgede çalışmaları inceledi. Engebeli arazide müdahalede zorluklar yaşandığı belirtilirken, havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğü aktarıldı.

Aydın

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde başlayan ve Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan yangına müdahale sürüyor. Gece görüşlü helikopterler de devreye alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bölgede tüm birimlerin yangına müdahale ettiğini belirterek, vatandaşların dikkatli olmalarını ve ormanların korunmasını istedi.

Gözaltılar ve Tutuklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlara sebep olduğundan şüphelenilen 7 kişinin gözaltına alındığını, Bolu’da ise 2 kişinin tutuklandığını açıkladı. Yangınların nedenleri arasında piknikçiler ve çocukların neden olduğu ateşler yer alıyor.

Genel Durum

Yangınlar, geniş bir alanı etkisi altına alırken, yerleşim yerlerinde büyük hasarlara ve tahliyelere neden oldu. Ekipler, can ve mal kaybını önlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya ve orman yangınları konusunda uyarılara riayet etmeye çağırıyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version