Türkiye Foto Muhabirleri Derneği 40 yaşında

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), 40. kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Dernek Başkanı Rıza Özel ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve gazetecilerden oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. TFMD Başkanı Rıza Özel, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Heyet, Anıtkabir’in merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra […]

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), 40. kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Dernek Başkanı Rıza Özel ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve gazetecilerden oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

TFMD Başkanı Rıza Özel, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Heyet, Anıtkabir’in merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Özel, deftere şunları yazdı: “Ethem Tem’in Kocatepe sırtlarında çektiği ölümsüz fotoğrafınız, Ali Rıza Tuncay’ın Cumhuriyet’imizin 10. yılında çektiği, heyetinizle birlikte Meclis’ten dışarı yürüdüğünüz kareniz, Cemal Işıksel’in, Selahattin Giz’in çektiği portreleriniz bugünlere tarihi birer belge olarak taşındı. Sizleri yakından izleyen ustalarımızdan aldığımız inançla ölümsüz Türkiye Cumhuriyeti’nin her anını fotoğraflarla gelecek nesillere aktarıyoruz. Fotoğraflarımızla tarihe belge taşırken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ailesi olarak bizlere bıraktığın Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin daima ileri taşınmasında bu kararlı yürüyüşümüze hiç durmadan, yorulmadan devam edeceğiz.”

TFMD Başkanı Rıza Özel, Atatürk’ün basın için ifade ettiği önemli sözlerin dernek üyeleri tarafından hissedilen bir miras olduğunu belirtti. – Meriç Demiray-

Exit mobile version