Türkiye, inşaat işinde ölen öğretmen adayını konuşuyor…

Genç Öğrtemenin Hayalleri Vardı! Fedai Öğretmen’in, twitter hesabından en son 8 Ekim tarihinde, inşaata çalışırken yapmış olduğu “Alın size 83 puanın mükafatı (Beden Eğitimi)” paylaşımı yürekleri sızlattı. Malatya Yeşilyurt’ta yaşamını sürdüren öğretmen adayı, 23 yaşındaki Fedai Altun, hayatın kazanmak için çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Genç öğretmen, o gün yine çalışmak ve bölgede […]

Genç Öğrtemenin Hayalleri Vardı!

Fedai Öğretmen’in, twitter hesabından en son 8 Ekim tarihinde, inşaata çalışırken yapmış olduğu “Alın size 83 puanın mükafatı (Beden Eğitimi)” paylaşımı yürekleri sızlattı.

Malatya Yeşilyurt’ta yaşamını sürdüren öğretmen adayı, 23 yaşındaki Fedai Altun, hayatın kazanmak için çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Genç öğretmen, o gün yine çalışmak ve bölgede bulunan bir trafoyu boyamak için eve çıktı. Altun, boyama işini yaptığı esnada, elektrik akımına kapıldı ve olduğu yere yığıldı. Durumu gören mahalleli hemen yardıma koştu ve ekiplere haber verildi. Kısa süre içinde olay yerine gelen ekipler, genç öğretmenin hayatını kaybettiğini tespit etti.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Öte yandan, Fedai Öğretmen’in, twitter hesabından en son 8 Ekim tarihinde, inşaata çalışırken yapmış olduğu “Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)” paylaşımı ise yürekleri sızlattı.

İnşaat işinde ölen öğretmenin diğer paylaşımı da şöyle:

“Beden Eğitimi mezunuyum. 80.55 puan aldım. Sizin yüzünüzden atanamıyorum. Aile baskısı yüzünden ağır şartlarda çalışmak zorundayım. Bunun vebalini acaba kim ödeyecek? Ben, hakkımı size helal etmiyorum!”

107.000 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Sayıştay Raporu’na göre 137 bin, MEB Raporu’na göre 107 bin ve hatta on binlerce öğretmen açığı varken, Türkiye, bugün  ataması yapılmayan gencecik bir öğretmen Fedai Altun’un, çalıştığı inşaatta yaşamını kaybetmesi, hayalleri ve hayatının çalınmasını konuşuyor.

-Cemil Yıldız-

Exit mobile version