Türkiye, Mavi Bayraklı Plaj Sayısıyla Dünya Üçüncüsü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre, Türkiye, 567 mavi bayraklı plajıyla dünya genelinde temiz denizlere sahip ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Bakan Mehmet Özhaseki, bu başarıyı vurgulayarak, “567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat mavi bayrak aldı. Hedefimiz bayrak sayısında dünya birinciliği.” dedi. Mavi Bayrak Programı, uluslararası alanda […]

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre, Türkiye, 567 mavi bayraklı plajıyla dünya genelinde temiz denizlere sahip ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Bakan Mehmet Özhaseki, bu başarıyı vurgulayarak, “567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat mavi bayrak aldı. Hedefimiz bayrak sayısında dünya birinciliği.” dedi.
Mavi Bayrak Programı, uluslararası alanda prestijli bir çevre ödülü olarak biliniyor ve Türkiye, İspanya ve Yunanistan’ın ardından en fazla mavi bayraklı plaja sahip üçüncü ülke konumunda bulunuyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, denizlerin temizliğinin her yıl artan bir trendle iyileştiği ve bu durumun mavi bayraklı plaj sayısının artmasına katkı sağladığı belirtildi.
Özhaseki, mavi bayrağın uluslararası standartlarda yüzme alanları için önemli bir gösterge olduğunu ve Türkiye’nin bu alandaki liderliğini sürdürmeyi hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, plajlara ait detaylı bilgilerin Bakanlık internet sitesinde yayımlandığı ve her yıl mavi bayrak ödüllerinin mayıs ayında açıklandığı bilgisi paylaşıldı.
Türkiye’de bulunan 1400 plajın fiziksel ve meteorolojik özelliklerine dair detaylı bilgilere “plaj.csb.gov.tr” adresinden erişim sağlanabiliyor. -Mehmet Durmaz-

Exit mobile version