Türkiye tek yürek bağış kampanyasında paralar hala ödenmemiş 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış kampanyasında bağış yapıp parayı yatırmayanlarla görüşmelerin devam devam ettiğini açıkladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan ve 115 milyar 146 milyon liranın toplandığı bağış kampanyasının akıbeti ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi yöneltti. TBMM’ye sunulan sorun önergesi İçişleri Bakanı Ali […]

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış kampanyasında bağış yapıp parayı yatırmayanlarla görüşmelerin devam devam ettiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan ve 115 milyar 146 milyon liranın toplandığı bağış kampanyasının akıbeti ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi yöneltti. TBMM’ye sunulan sorun önergesi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kampanya kapsamında bugüne kadar 85 milyar 697 milyon 129 bin 344 lira toplandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, toplanan miktarın 56 milyar 563 milyon 536 bin 392 lirasının deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçları için kullanıldığını belirtti.

Bağışını henüz yapmayan kişi ve kuruluşların tespitinin yapıldığını da ifade ederek bağışların tamamlanması için iletişim sürecinin devam ettiğini vurguladı. -Meriç Demiray-

Exit mobile version