Türkiye Yunanistan’a nota verdi

Ege denizinde yer alan Türkiye’nin egemenlik hakkının bulunduğu Zürafa Kayalığı Yunanistan ile yeni bir gerginliğe sebep oldu. Yunan medyasının aktardığı bilgiye göre, Türkiye’nin resmi bir yazı ile kayalığın kendi toparlaklarında bulunduğunu bildirerek hak ilhak ettiğini duyurdu. Türkiye ise bugün bölgede tatbikata başladı. Bölgenin kendi egemenliği altında olduğunu bildirerek Yunanistan’a nota verdi. Ülkelerin birbirine nota vermesi […]

Ege denizinde yer alan Türkiye’nin egemenlik hakkının bulunduğu Zürafa Kayalığı Yunanistan ile yeni bir gerginliğe sebep oldu.
Yunan medyasının aktardığı bilgiye göre, Türkiye’nin resmi bir yazı ile kayalığın kendi toparlaklarında bulunduğunu bildirerek hak ilhak ettiğini duyurdu. Türkiye ise bugün bölgede tatbikata başladı. Bölgenin kendi egemenliği altında olduğunu bildirerek Yunanistan’a nota verdi.

Ülkelerin birbirine nota vermesi ne demek, ne anlama gelir?
Nota vermek terimi Türkiye’nin Yunanistan’a nota vermesinden sonra hemen hemen herkes tarafından merak konusu oldu. Ülkelerin birbirine verdikleri nota, daha çok yazılı bir biçimde elçiliklere iletilen ve oldukça mühim sonuçlara sebep olan notalar olmaktadır. Verilen bu notalar daha çok kesin uyarı özelliği taşıdığı bilinmektedir. Ülkelerin birbirine verdiği ve daha çok yazılı nota olarak bilinen nota bir çeşit kesin uyarı anlamına gelmektedir.

Exit mobile version