Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de 6 Omicron Vakası

1’i İstanbul, 5’i İzmir’de…

1’i İstanbul, 5’i İzmir’de…

Hatay’da aşılamada % 78’e ulaşıldı

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde şimdiye kadar 6 Omicron vakası duyurdu. Bu vakaların 1’i İstanbul’da görülürken, diğer 5 tanesi ise İzmir’de yaşandı. Bu arada ilimizde 18 yaş ve üzeri nüfusta koronavirüs aşılama oranı da % 78’e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı bilgilendirmesi şöyle:

“Ülkemizde, toplam 6 kişide Omicron varyantı tespit edilmiştir. Biri İstanbul’da, 5’i İzmir’dedir. Bu 6 kişi, Kovid-19’u hafif belirtilerle geçirmektedir. Hastaneye yatırılmalarına ihtiyaç olmamıştır. Vatandaşlarımız kaygılanmamalı, tedbirlere uymalı, eksik aşılarını tamamlamalıdır.”

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ise koronavirüs süreciyle ilgili olarak şu mesajı yayınladı:

“Yaygın aşılamanın ardından, süreç şunu gösteriyor: Tam aşılı olanlar, Kovid-19’u genellikle hafif geçirmekte. Aşı aleyhtarı söylemlerden etkilenenler, aşılarını eksik bırakanlar, genç olsalar da, kronik rahatsızlıkları bulunmasa da yıpratıcı günler yaşıyor. Aşının sonuçları ortada!

Kovid-19’a yakalanma endişesi giderek azalıyor. Aşılarını tamamlamış ve tedbirli davranan gençler için bu anlaşılabilir. Fakat risk grubunda bulunan ileri yaştakiler, kronik hastalığı olanlar yine yüksek hassasiyet göstermeli. Aşıları eksik olan herkes aşılarını tamamlamalı.” -Mutlu Yanık-