Türkiye’de 80 Baro,

Ortak bir açıklamayla, Gebze’de icra işleminde katledilen Avukat’a saldırıya tepkili… Daha Ne Kadar Öleceğiz? Hatay Barosu, Türkiye’deki 80 Baro ile birlikte ortak bir bildiriye imza atarak, önceki gün, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki icra işlemi sırasında görevini yerine getirmekte iken saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Avukat Ersin Arslan için tepkisini paylaştı. Baroların ortak açıklamasında, “Daha ne kadar öleceğiz?” […]

Ortak bir açıklamayla, Gebze’de icra işleminde katledilen Avukat’a saldırıya tepkili…

Daha Ne Kadar Öleceğiz?

Hatay Barosu, Türkiye’deki 80 Baro ile birlikte ortak bir bildiriye imza atarak, önceki gün, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki icra işlemi sırasında görevini yerine getirmekte iken saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Avukat Ersin Arslan için tepkisini paylaştı. Baroların ortak açıklamasında, “Daha ne kadar öleceğiz?” sorusu soruldu.
Dün, Antakya Adliyesi önünde toplanan Baro Başkanı, Baro Yöneticileri ile bir grup Avukat, yaşananlara tepki koyarken, basın açıklamasını Başkan Ekrem Dönmez okudu.
Hatay Barosu’nun da imza attığı 80 Baro ortak açıklaması şöyle:
“Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim ‘hukukun üstünlüğü’ diye haykıran, ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz, ne acıdır ki, hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz, saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korun(a)mamıza tanık olduğunuz Avukatlarız.
Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz, bugün, Gebze’de öldürüldük!
İcra memurlarıyla birlikte, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y., kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti. Meslektaşımız, kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız, henüz 27 yaşında, gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi.
Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir.
Artık yeter! Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik. ‘Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır. Hakim ve Savcı nasıl korunuyorsa, Avukat da öyle korunmalıdır’ dedik. ‘Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle, meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin’ dedik. ‘Gün gelecek, sizin de Avukata ihtiyacınız olacak’ dedik.
Dinletemedik… Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version