Türkiye’de dokunulmazlığı olan tek şirket

İYİ Parti TBMM Grubu tarafından “Bursa’nın Orhangazi ilçesinde kurulu bulunan ABD menşeili Cargill adlı kuruluşun ruhsatlarının mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen faaliyetini sürdürmeye devam etmesinin kamuya verdiği zararının araştırılması” amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşmeye açılan önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi, İYİ Parti Bursa Milletvekili  Yüksel Selçuk Türkoğlu ve 19 arkadaşı […]

İYİ Parti TBMM Grubu tarafından “Bursa’nın Orhangazi ilçesinde kurulu bulunan ABD menşeili Cargill adlı kuruluşun ruhsatlarının mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen faaliyetini sürdürmeye devam etmesinin kamuya verdiği zararının araştırılması” amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşmeye açılan önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi,

İYİ Parti Bursa Milletvekili  Yüksel Selçuk Türkoğlu ve 19 arkadaşı tarafından imzalanarak Meclis Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesi Meclis Genel Kurulunda görüşmeye açıldı.

Önerge sahibi olarak söz alan İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne tam 27 yıldır meydan okuyan Bursa Orhangazi’ de kurulu bir uluslararası bir firma olan  Cargill’in birinci sınıf tarım arazisine adeta memleketin tüm dinamiklerinin, meslek odalarının, STK’ların, çevreci kuruluşlarının itirazlarına rağmen kurulduğunu söyledi.

Cargill’in, hakkında açılan bütün davaları kaybetti ve Şubat 2023’ten bu yana da ruhsatsız olarak faaliyetini sürdürdüğünü anlatan Türkoğlu “Devletin bütün ilgilileri de buna göz yumuyor! Bir daha söylüyorum, ruhsatsız olarak üretime devam ediyor, bu kanunsuzluğu seyreden sorumluların ağzını ise adeta bıçak açmıyor. Buradan devletin ilgili tüm birimlerine soruyorum; Cargill’in bir Amerikan şirketi olması mıdır sizleri sus pus eden? Attı mı mangalda kül bırakmayanlar nerede? ‘Ey Beyaz Saray!’ nidalarıyla başlayan meydan okumaların yerinde niye yeller esiyor? Millet olarak her gün ateş püskürdüğümüz, lanetler okuduğumuz İsrail’in Gazze katliamının arkasında ABD yok mu?  Haydi tam sırası değil mi? Kapatsanıza Amerika firmasını, vursanıza kapısına paslı kilidi!” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla Cargill’in bölgeye verdiği zararın araştırılması önergesi reddedildi. (Sami Gökçe)

Exit mobile version