Türkiye’de satılan İsrail malları listesi ve İsrail markları listesi Güncel 2024

Türkiye'de satılan İsrail markaları ve malları, Gazze'ye yapılan saldırıların ardından boykot edilmekte. Gazlı içecekten kozmetiğe, giyimden teknolojiye kadar pek çok ürün İsrail menşeili. Hangi ürünlerin İsrail malı olduğunu öğrenmek ve boykot listesine göz atmak için yazımıza göz atın.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları gündemde büyük etki meydana getirdi. Vatandaşlarımızın ülkemizdeki İsrail mallarını boykot etme amaçlarına hizmet edebilmek adına GİMDES olarak 2000’li yılların başlarından itibaren paylaşımlar yapmaktayız. Peki bir daha hatırlayacak olursak, Türkiye’de satılan İsrail malları hangileri? Yiyecek, içecek, giyim, temizlik ürünleri gibi daha pek çok kategoride yer alan İsrail markalı ürünlerin tam listesini haberimizden inceleyebilirsiniz.

Türkiye’de İsrail malı ya da menşeili birçok marka ve ürün bulunmaktadır. Bu ürünler hemen hepimizin evinde yer almakta; gazlı içecek, kozmetik, giyim, gıda, otomobil, teknoloji gibi alanlarda kullanılmakta olan bu ürünlerin çoğu İsrail menşeili. Gazze’ye yönelik askeri operasyonlar ve saldırıların artış göstermesiyle birlikte İsrail ürünlerinin boykot edilmesi tüm dünyada gündeme gelmiştir. Türkiye’de satılan İsrail malları hangileridir, boykot edilmesi gereken ürünler nelerdir? İşte detaylar…

İçecek Markaları

Ürün Kategorisi Markalar
Meyve Suyu Tropicana, Schweppes
Asitli İçecekler Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos)
Enerji İçecekleri Burn
Kahve Nescafe, Tassimo, Starbucks
Çay Lipton, Dilmah, Nestea
Şekerleme ve Tatlılar Elite, Strauss

Danone Markası İsrail Malı Mı?

Danone, İsrail’de büyük yatırımları bulunan ve ürünlerini dünya çapında pazarlayan bir gıda markasıdır. İsrail pazarındaki varlığı nedeniyle boykot edilen markalar arasında yer alır.

Maggi Markası İsrail Malı Mı?

Maggi, İsrail ile işbirliği içinde olan ve dolayısıyla İsrail’e ekonomik fayda sağlayan bir gıda markasıdır. Maggi ürünleri de boykot kapsamında değerlendirilmektedir.

Coca Cola Markası İsrail Malı Mı?

Coca Cola, İsrail’de üretim yapan ve bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunan bir içecek markasıdır. Bu nedenle birçok kişi Coca Cola ürünlerini boykot etmektedir.

Temizlik Ürünleri ve Kozmetik Markaları

Ürün Kategorisi Markalar
Temizlik Ürünleri Ariel, Vanish, Dash, Finish, Ajax, Cillit Bang
Kozmetik ve Kişisel Bakım Dove, Head & Shoulders, Pantene, Listerine, Oral-B, Rexona
Parfümler Calvin Klein, Dior, Chanel

Carrefour Markası İsrail Malı Mı?

Carrefour, İsrail ile ticari ilişkileri olan ve bu ülkeye ekonomik katkı sağlayan bir perakende markasıdır. Bu nedenle boykot edilen markalar arasındadır.

Giyim ve Ayakkabı Markaları

Ürün Kategorisi Markalar
Giyim Markaları Tommy Hilfiger, Vakko, Hugo Boss, Levi’s, Massimo Dutti
Ayakkabı Markaları Timberland, Lumberjack, Giorgio Armani

Tommy Hilfiger Markası İsrail Malı Mı?

Tommy Hilfiger, İsrail sermayesiyle bağlantılı olan ve dünya çapında satılan bir giyim markasıdır. İsrail kökenli yatırımcıların desteğiyle büyüyen marka, birçok kişi tarafından boykot edilmek istenmektedir.

Nike Markası İsrail Malı Mı?

Nike, İsrail ile ortak işbirliklerine sahip olan uluslararası bir spor giyim markasıdır. Bu nedenle, birçok tüketici Nike ürünlerini boykot listesine dahil etmektedir.

Adidas Markası İsrail Malı Mı?

Adidas, İsrail’de üretim ve satış faaliyetleri bulunan ve dolaylı olarak İsrail ekonomisine katkı sağlayan bir markadır. Adidas, boykot çağrıları yapılan markalar arasında yer almaktadır.

Teknoloji Markaları

Ürün Kategorisi Markalar
Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Intel, AMD, Nvidia, Microsoft, Apple, Huawei
Web Hizmetleri Fiverr, Wix, Monday.com
Telekomünikasyon Golan Telecom, Hot (Israel)

IBM Markası İsrail Malı Mı?

IBM, İsrail’de Ar-Ge merkezleri bulunan ve bu ülke ekonomisine katkı sağlayan bir teknoloji firmasıdır. Bu nedenle boykot edilen markalar arasındadır.

İlaç Markaları

Ürün Kategorisi Markalar
İlaç Firmaları Teva

Pfizer Markası İsrail Malı Mı?

Pfizer, İsrail’de üretim ve araştırma merkezleri bulunan ve bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunan bir ilaç firmasıdır. Bu nedenle boykot edilen ilaç markalarından biridir.

Akaryakıt Markaları

Ürün Kategorisi Markalar
Akaryakıt BP, Shell

BP Markası İsrail Malı Mı?

BP, İsrail’de ticari faaliyetler yürüten ve bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunan bir akaryakıt firmasıdır. Bu nedenle boykot edilen markalar arasında yer alır.

Pedo Markası İsrail Malı Mı?

Pedo, İsrail’de üretilen ve İsrail menşeili ürünler arasında yer alan bir bebek bezi markasıdır. Boykot listesine dahil edilen ürünlerden biridir.

İsrail Boykot Ürünleri Hangileridir?

İçecek Ürünleri Boykot Listesi

Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Boykot Listesi

Temizlik Ürünleri Boykot Listesi

İsrail Malı Nasıl Anlaşılır?

Türkiye’de satışa sunulan ürünlerde barkod numarasının ilk üç hanesine bakarak menşeini belirlemek mümkün. 729 ile başlayan barkod numaraları, ürünün İsrail menşeili olduğunu göstermektedir. Benzer şekilde, 869 kodu ile başlayan barkodlar ise Türkiye’de üretilmiş ya da Türk menşeili ürünlerdir.

İsrail mallarının boykot edilmesi, tüketicilerin bu olaylara karşı duyarlı bir şekilde tepki göstermesinin bir yolu olarak öne çıkmaktadır. Bu nedenle tüm tüketiciler ürünlerini seçerken bu bilgileri dikkate alabilir ve farkındalıklarını arttırabilirler.

Exit mobile version