Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’deki Suriyeliler… Oy Kullanamayacak!

Hatay ve diğer kentlerdeki

Hatay ve diğer kentlerdeki Suriyelilerin, 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakları, Ankara ve Şam arasında diplomatik ilişki olmadığından mümkün olamayacak.

Türkiye’deki bir kısım Suriyeliler, geri dönüşün hikayesinde dururken, geride kalanlar ise ülkelerinde 26 Mayıs’ta kurulacak sandıklarda kullanamayacakları oyun kaygısında. Hatay ve diğer kentlerde barınan Suriyelilerin, 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakları, Ankara ve Şam arasında diplomatik ilişki olmadığından mümkün olamayacak.
Bu konuda bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Suriye rejimi tarafından 26 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan seçimlere ilişkin soruya yazılı olarak cevap verdi. Yaklaşık 7 milyon Suriyeli sığınmacının oy hakkından mahrum bırakılmasına ilaveten, hür ve adil olmaktan uzak olan bu seçimlerin, uluslararası toplum tarafından meşru kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Bilgiç, “Türkiye, Suriye ihtilafına, BMGK’nin 2254 sayılı kararı temelinde siyasi bir çözüm bulunmasına yönelik çabaları desteklemeye devam edecektir” ifadesini kullandı.
Şam rejimi, kendi kontrolündeki bölgelerde 26 Mayıs’ta başkanlık seçimine gitme kararı almıştı. Meşru görmediklerinden dolayı başkanlık seçimini reddettiklerini belirten Suriye muhalefeti ise rejim kontrolündeki bölgelerde yaşamak zorunda kalan Suriyelileri seçimleri boykot etmeye çağırıyor.
Tamer Yazar