Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’den Danimarka’ya Basın Tarihi Dersi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Danimarka Sjcrellands Privatskole Okulu öğrencilerini ağırladı. Müze, öğrencilerin büyük ilgisini çekerken, Türk basın tarihine dair bilgilendirici bir deneyim sundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, son olarak Danimarka Sjcrellands Privatskole Okulu 8. sınıf öğrencilerine kapılarını açtı. Okulun 14 öğrencisi ve dört öğretmeni, 25 Nisan 2024 Perşembe günü Müzeyi ziyaret etti.
Ziyaret sırasında öğrencilere, TGC Basın Müzesi, gazetecilik ve Türk Basın Tarihi hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler, müzenin koleksiyonunu gezerken Türk basınının gelişimine dair önemli noktaları keşfettiler. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu, öğrenciler anılarını ölümsüzleştirdi.

TGC Basın Müzesi Hakkında:
Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan TGC Basın Müzesi, 9 Mayıs 1988’de hizmete açıldı. Müzenin harap haldeki binası, Nezih Demirkent başkanlığındaki TGC Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983’te Cemiyet’e tahsis edildi. Bina, 1984-1988 yılları arasında TGC tarafından sağlanan bağışlarla restore edildi.
Müze, sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini ve kişisel eşyalarını sergiliyor. Şu anda, 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de yer alıyor. Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde ise her siyasi görüşten 67 gazetecinin resmi ve fotoğrafı bulunuyor.
Müze, basın teknolojisi ve bu teknoloji ile üretilen gazetelerle, kitaplarla basın tarihine ışık tutuyor. Ayrıca, gazetecilik ve iletişim alanında uzman bir kütüphaneye sahip olan Müze’den her yıl 5 bin araştırmacı ve öğrenci yararlanıyor. TGC tarafından düzenli olarak Meslekte İz Bırakanlar toplantıları da Müze’de gerçekleştiriliyor. – İlyas Yiğit-