<strong>Türkiye’nin Sinagogları Sergisi’nde</strong>

Hatay’ın kadim Antakya’sı da var Usta Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar’ın “Türkiye’nin Sinagogları” Sergisi Tel Aviv’de sanatseverlerle buluşurken, Hatay’ın Antakya’sı da sergi kapsamındaki fotoğraflar arasındaki yerini aldı. 2018’de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen, usta fotoğrafçı İzzet Keribar’ın son sergisi, Türkiye’deki Sinagoglar başlığında oldu ve sergiye, İsrail’in Tel Aviv kenti ev sahipliği yaptı. Hatay’dan […]

Hatay’ın kadim Antakya’sı da var

Usta Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar’ın “Türkiye’nin Sinagogları” Sergisi Tel Aviv’de sanatseverlerle buluşurken, Hatay’ın Antakya’sı da sergi kapsamındaki fotoğraflar arasındaki yerini aldı.

2018’de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen, usta fotoğrafçı İzzet Keribar’ın son sergisi, Türkiye’deki Sinagoglar başlığında oldu ve sergiye, İsrail’in Tel Aviv kenti ev sahipliği yaptı. Hatay’dan İzmir’e ve İstanbul’a, Türkiye’nin çok dinli coğrafyasının anlatıldığı sergi, Türkiye’den İsrail’e göç eden Museviler için de anlamlı ve özel bir sergi oldu.

Sefarad Yahudilerinin İspanya’dan Osmanlı İmparatorluğu’na göçünün 530. Yıldönümü münasebetiyle, Türkiye’nin Tel Aviv Konsolosluğu tarafından düzenlenen sergi, Yafa’daki kültür merkezi, Saraya’da gerçekleşti.

Yafa’daki Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar’ın “Türkiye Sinagogları” sergisi açılışına, Tel Aviv-Yafa Belediye Başkanı Ron Huldai de onur konuğu olarak katıldı.

Tamer Yazar

Exit mobile version