Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’ye Sığınan Suriyeli Berber, Ülkesine Dönmeyi Planlıyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Hatay’a yerleşen ve depreme rağmen mesleğini

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Hatay’a yerleşen ve depreme rağmen mesleğini enkaz altında sürdüren Suriyeli berber Ekrem Hesino, Kurban Bayramı’ndan sonra ülkesine dönmeye hazırlanıyor. Türk halkına minnettarlığını dile getiren Hesino, “Suriye’ye gelirseniz başımızın üstünde yeriniz var” dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçıp 10 yıl önce Türkiye’ye sığınan Ekrem Hesino, Suriye’deki İdlib’teki iş yerini yeniden kurmayı hayal ediyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 10 yıldır berberlik yaparak geçimini sağlayan Hesino, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi ile iş yerinin yıkılması üzerine, 2 yıldır enkazın ortasında kurduğu bir kulübede mesleğini sürdürüyor.

Hesino, 27 yıllık berberlik tecrübesine sahip ve hayatına yeni bir yön vermek için ülkesi Suriye’ye geri dönmeye karar verdi. Kurban Bayramı’ndan sonra planladığı dönüş, Suriye’deki evinin sağlam olmasıyla birlikte kendisine umut veriyor.

“Türk Milletiyle Hepimiz Kardeşiz”

Kendisini Türkiye’ye mühim bir misafir olarak kabul eden Ekrem Hesino, 10 yıl önce Türkiye’ye sığındığı için minnettarlığını dile getirerek, Türk halkı ile arasında büyük bir bağ hissettiğini belirtti. “Türk milletiyle hepimiz kardeşiz,” diyen Hesino, Suriye’ye gelen herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti. Ailesinin büyük kısmı Türkiye’de yaşıyor, ancak Suriye’deki evi sağlam ve İdlib merkezinde, bombalardan uzak bir alanda bulunuyor.

Hayalini Gerçekleştirecek: Berberlik Mesleği Suriye’de Devam Edecek

Suriye’deki evinin sağlam olması, Hesino’yu ülkesine dönme konusunda cesaretlendiriyor. “Suriye belki 3 yıl içinde daha iyi olacak” diyen Hesino, dönüşünü bir umut ışığı olarak görüyor. İdlib merkezine dönecek olan Hesino, orada tekrar berberlik yapmayı planlıyor. Hesino, Türkiye’de doğan çocuklarını yanına alarak 6 kişilik bir aile olarak geri dönmeyi amaçlıyor.

Enkaz Ortasında Mücadele

Hesino, deprem sonrası zorlu koşullar altında mesleğine devam ediyor. “Bu küçük alanda berberlik yapmak zor ama yapacak bir şey yok,” diyen Hesino, müşterilerinin de desteğiyle mesleğini sürdürmeye devam ediyor. İş yeri yıkıldı ve enkazın ortasında kalan Hesino, hayata tutunmaya çalışıyor.