Türkiye’yi ağlatan depremzede Aylin’e sürpriz ziyaret

Antakya-Ekinci’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde, Gökkuşağı apartmanının yıkılması sonucu 15 saat süreyle enkaz altında kalan ve babası ile kardeşini kaybeden Aylin Karakuş'u, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ziyaret etti.

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi doktora öğrencisi olan Aylin Karakuş, Kenan İmirzalioğlu’nun sunduğu “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasına katılarak, 30.000 Euro değerindeki mikroişlemci diz eklemi protezini alabilmek için 1 milyon lira kazanmayı hedefledi. Ancak, yarışmada sadece 1.500 Euro kazanabildi. Aylin’in yaşadığı felaket ve mücadele azmi, izleyicileri derinden etkiledi. Sol bacağı kesilmek zorunda kalan Aylin, hayatına umutla devam etmek istediğini söyledi.

Aylin, deprem sırasında en üst kattan en alt kata düşerek enkaz altında kaldı. Yaklaşık 15 saat sonra kurtarılan Aylin, annesi ve kardeşini kaybetti. Tedavi süreci Adana Şehir Hastanesi ve Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden Aylin, protez bacağıyla yeniden yürümeyi başardı ve eğitimine geri döndü.

Bakan Özhaseki’den Sürpriz Ziyaret

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Hanım ile birlikte, yarışmada tanıdığı Aylin’i evinde ziyaret etti. Bakan Özhaseki, Aylin’in vakur duruşunun kalplerini fethettiğini belirtti ve ona desteklerini iletti

Bakan Özhaseki, ziyaret sonrası şunları söyledi: “Aylin’i televizyondaki bir yarışma programında tanıdık. 6 Şubat depremine Hatay’da yakalanan kızımız, yaşadıklarına rağmen vakur duruşu ile gönlümüzü fethetti. Aylin’in kayıplarını geri getiremeyiz ancak o artık hepimizin bir evladı oldu. Bütün depremzede kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi Aylin kızımızın da yanındayız.”

Aylin Karakuş’un hayatı ve mücadelesi, depremzedelerin yaşadığı zorlukları ve güçlü duruşlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye, Aylin’in hikayesiyle gözyaşlarına boğulurken, ona destek olmak için tek yürek oldu. -İlyas Yiğit-

Exit mobile version