Tutuklanan Gencin İfadesi

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşünden dönen bir vatandaşa Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle yumruk atan üniversite öğrencisinin savcılıktaki ifadesi gün yüzüne çıktı. Tutuklanan genç, babasının emekli binbaşı olduğunu ve milliyetçi duygularla yetiştirildiğini belirtirken, yaşanan diyaloğu detaylarıyla anlattı. Şüpheli, pişman olduğunu vurgulayarak aşağılayıcı bir dil kullanmadığını savundu. Milli İrade Platformu’nun düzenlediği etkinlikten ayrılan İsmail Aydemir’i darbettiği iddiasıyla […]

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşünden dönen bir vatandaşa Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle yumruk atan üniversite öğrencisinin savcılıktaki ifadesi gün yüzüne çıktı. Tutuklanan genç, babasının emekli binbaşı olduğunu ve milliyetçi duygularla yetiştirildiğini belirtirken, yaşanan diyaloğu detaylarıyla anlattı. Şüpheli, pişman olduğunu vurgulayarak aşağılayıcı bir dil kullanmadığını savundu.
Milli İrade Platformu’nun düzenlediği etkinlikten ayrılan İsmail Aydemir’i darbettiği iddiasıyla tutuklanan E.A’nın ifadesinde şu detaylar yer aldı: “Babamın emekli bir binbaşı olduğunu, benim de milliyetçi duygularla büyütüldüğümü belirtmek isterim. Geçtiğimiz günlerde ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı Suudi Arabistan tarafından mesele edilerek ülkemize yönelik yapılan bir uygulama ve 12 askerimizin terör saldırısında şehit edilmesi sonrasında, Türk bayrağı taşıyan bir vatandaş görmeyi umarken, karşımda yeşil üzerinde Arapça yazılı bir bayrak taşıyan şahsa ‘Sen Türk vatandaşı değil misin? Hassas zamanlardayız’ dedim.”
Olayın ardından yaşanan itişmenin Aydemir’in “İstediğimi taşırım” yanıtıyla başladığını aktaran şüpheli, kendini korumak amacıyla yumruk attığını ve herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı sözler sarf etmediğini belirtti. E.A, Aydemir’i uyarmayı amaçladığını dile getirdi. Pişmanlığını dile getiren genç, bu şekilde bir olay yaşamak istemediğini ve daha sağduyulu davranması gerektiğini ifade etti. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version