TYS 50. Yılını Kutladı

1974 yılında yazıya dair bir kültürel bellek oluşturmak ve düşünce ile ifade özgürlüğünü savunmak amacıyla kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yılını 29 Eylül 2024 Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda görkemli bir etkinlikle kutladı. Etkinlik, Gülsen Tuncer ve A. İlhan Gülek’in sunuculuğuyla başladı. Kutlama, yönetmen Engin Ayça’nın hazırladığı “Dile Kolay: 50 Yıl, TYS […]

1974 yılında yazıya dair bir kültürel bellek oluşturmak ve düşünce ile ifade özgürlüğünü savunmak amacıyla kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yılını 29 Eylül 2024 Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda görkemli bir etkinlikle kutladı.

Etkinlik, Gülsen Tuncer ve A. İlhan Gülek’in sunuculuğuyla başladı. Kutlama, yönetmen Engin Ayça’nın hazırladığı “Dile Kolay: 50 Yıl, TYS 50 Yaşında” belgeselinin gösterimiyle açıldı. Ardından bağlama üstadı Muzaffer Özdemir’in türküleri ve Onur Toparlak’ın sunduğu “Yazmanın Erdemi” şiir-müzik dinletisi izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Sanat Fabrika’nın dans gösterisi ve Mavi İz Çok Sesli Halk Türküleri Korosu’nun sahne performansları geceye renk kattı.

Ayrıca Aslı Öngören, Turgay Kantürk ve Cüneyt Uzunlar, Nâzım Hikmet’in *Kuvâyi Milliye Destanı*’ndan bir bölüm sahneleyerek etkinliğe duygusal bir derinlik kazandırdı.

Bu özel gecede, TYS üyeleri ve sanatseverler bir araya gelerek dayanışma ve birlik mesajı verdi. 50. yılını kutlayan TYS, yazının ve özgür düşüncenin gücünü savunmaya devam edeceğini bir kez daha vurguladı.

Exit mobile version