Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uçağın Tekeri Patladı, Alev Aldı

-Hatay Havalimanı’na inen İstanbul-Hatay

-Hatay Havalimanı’na inen İstanbul-Hatay uçağının tekerleri patladı, alev aldı, içindeki 105 yolcu ile 6 kabin personeli acil çıkış kapısından kaydırakla çıkartılarak kurtarıldı.

-Hatay Havalimanı, 24 saat süreyle iniş-uçuşlara kapatıldı

İstanbul-Hatay seferini yapan, Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir yolcu uçağı, dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte piste inerken, tekerlerinden biri parçalandı ve alev aldı. Alevlerin biranda büyüme istidadı göstermesi üzerine çağrılan itfaiye tarafından çıkan yangın söndürüldü, personel ve yolcular, uçağın acil çıkış kapısından kaydırakla çıkartıldılar. Uçakta 2 pilot, 6 kabin personeli ile 105 yolcu bulunmaktaydı. Yolcular ve personelin tamamı, güvenli bir şekilde uçaktan indirildi, hepsinin sağlık durumu iyi.

Hatay Valiliği, gelişme üzerine şu paylaşımı yaptı:

“İstanbul-Hatay seferini yapmak üzere saat 02:50 sıralarında İstanbul’dan kalkış yapan, Türk Hava Yolları’na ait TK 2256 isimli uçak, saat 03:11’de Hatay Havalimanı’ndaki 04 pistine inişi esnasında tekerleri patlayıp alev almıştır.

Yapılan incelemeler neticesinde, bahse konu uçağın, pistin başından itibaren yaklaşık olarak 2000. metresinde, gövde bütünlüğü bozulmadan durduğu ve pilotun olayı Kule ve Apron Birimi Arff Şefliği’ne anons etmesi üzerine, Arff Birimi ve diğer görevli birimlerin olaya 35 saniyede müdahale ettiği tespit edilmiştir. Uçakta bulunan 105 yolcu ve 6 kabin personeli, sorunsuz olarak uçaktan tahliye edilmiştir.

Akabinde Arff Birimi, soğutma işlemini belli bir süre devam etmiş olup, şuan, uçağın kaza kırım mahallinden tahliyesi planlanmaktadır. Yaşanan bu olaydan dolayı Havalimanımızın pisti 24 saat süreyle notamlanarak uçuş trafiğine kapatılmış olup, pistin tekrardan uçuş trafiğine açılması için çalışmalar ilgili birimlerce hızla devam etmektedir.”

Türk Hava Yolları da gelişmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“TK2256 sefer sayılı İstanbul (IST) – Hatay (HTY) seferinde, uçağımızın iniş sırasında lastiği patlamıştır. Bu patlamaya bağlı olarak, uçağın iniş takımlarından birinde aşırı ısınma meydana gelmiş ve itfaiye ekipleri, iniş sonrası duruma hızlı şekilde müdahale ederek soğutmayı sağlamışlardır.

Misafirlerimiz ve ekiplerimiz, güvenli şekilde uçaktan tahliye edilmiştir. Sağlık durumlarında bir sorun yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

-Haber/Cemil Yıldız-