UKOME 52 karar aldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Genel Sekreter Hayrettin Güngör başkanlığında yüksek katılımla gerçekleşen toplantıda, ticari taksilerde dijital sistemlere geçiş, servis plakalarının vize süresi, ağır tonajlı araçlar için alternatif güzergah belirleme, yeni toplu taşıma hattı açma ve trafik akışının düzenlenmesi gibi konuların da yer aldığı 52 gündem maddesi tek tek […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Genel Sekreter Hayrettin Güngör başkanlığında yüksek katılımla gerçekleşen toplantıda, ticari taksilerde dijital sistemlere geçiş, servis plakalarının vize süresi, ağır tonajlı araçlar için alternatif güzergah belirleme, yeni toplu taşıma hattı açma ve trafik akışının düzenlenmesi gibi konuların da yer aldığı 52 gündem maddesi tek tek ele alındı ve çeşitli kararlar alındı.

Ticari Taksilerde Dijital Sistemlere Geçiş

Toplantıda, Hatay genelinde faaliyet gösteren ticari taksilerde (T plakalı) çağın gereksinimlerine uygun hizmet sunulması amacıyla dijital taksimetre, tablet, güvenlik kamerası ve panik butonu montajı yapılarak “Taksi Yönetim Merkezi” uygulamasına geçilmesine karar verildi.

Servislerin Vize İşlem Süresi Uzatıldı

Depremden olumsuz etkilenen bazı servis plakalarının vize işlemlerini yapamamaları nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla, servis plakalarının vize süreleri 31 Aralık 2025 tarihine kadar uzatıldı.

Ağır Tonajlı Araçlara Alternatif Güzergah

Toplantıda alınan önemli kararlardan biri de ağır tonajlı araçlar ve iş kamyonlarının güzergahlarına dair oldu. Özellikle Defne ilçesi Toygarlı TOKİ inşaat alanına giden ağır tonajlı araçların Çekmece Kavşağı’ndan geçerek mevcut yolda trafik güvenliğini tehlikeye sokması nedeniyle, Orhanlı Kavşağı’nı kullanarak 660. Sokak istikametinden şantiye alanına gitmeleri için alternatif güzergah belirlendi.

Yeni Toplu Taşıma Hattı ve Trafik Düzenlemeleri

* İskenderun ilçesinde Bitişik-Orhangazi, Bekbele Sefa Atakaş Anadolu Lisesi hattında yeni bir toplu taşıma hattı açılması kararlaştırıldı.
* Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi Hasan İkiz Caddesi’nde trafik akışının, İnönü Caddesi’nden Abdi İpekçi Caddesi’ne kadar olan bölümünde tek yön olarak düzenlenmesine karar verildi.
* Antakya Akasya Mahallesi’nde bulunan Şehit Mustafa Dolunay Anaokulu yanındaki yolun, öğrenciler için tehlike arz etmesi nedeniyle tek yön trafik düzenlemesi yapılmasına karar verildi. –

Exit mobile version