Hatay’da toplu ulaşım el yakacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde hizmet veren toplu ulaşım ücret tarifelerinin güncellendiğini açıkladı. Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin kullanıldığı toplu taşıma araçlarında, 22 Temmuz 2024 tarihine kadar kartsız tüm binişler 20 TL iken, bu tarihten itibaren kartsız tüm binişler 25 TL olarak belirlendi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına, Hatay Ulaşım Kartlarını temin ederek toplu taşıma araçlarını kullanmaları […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde hizmet veren toplu ulaşım ücret tarifelerinin güncellendiğini açıkladı.
Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin kullanıldığı toplu taşıma araçlarında, 22 Temmuz 2024 tarihine kadar kartsız tüm binişler 20 TL iken, bu tarihten itibaren kartsız tüm binişler 25 TL olarak belirlendi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına, Hatay Ulaşım Kartlarını temin ederek toplu taşıma araçlarını kullanmaları önerildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı (UKOME), 26 Haziran 2024 tarih ve 2024/92 sayılı kararı ile il genelinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarının yolcu taşıma ücret tarifelerinde güncelleme yaptı. Alınan karara göre ulaşım fiyat tarifesine yapılan güncellemeyle, 16 TL olan tam ücret 20 TL’ye, 10.40 TL olan öğrenci ulaşım ücretleri ise 14 TL’ye çıkarıldı.
Yetkililer, toplu taşıma esnafını bir nebze rahatlatmak ve vatandaşların mağdur olmaması adına ücretlerin makul şekilde belirlendiğini ifade etti.
Yapılan açıklamada ayrıca, Hatay Ulaşım Kartı temin edilebilecek noktalar şu şekilde paylaşıldı: Kişiselleştirme Ofisleri, Reyhanlı Kart İşlem Merkezi, Antakya Otogar Yanı Ulaşım Dairesi Başkanlığı Bahçesi, Belen Kart Merkezi, İskenderun Kart Merkezi, Kırıkhan Kart Merkezi, ve Samandağ Kart Merkezi. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version